ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας: Ζητείται απαρτία και συνεργασία | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας: Ζητείται απαρτία και συνεργασία

10:58 | 20/10/14
ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας: Ζητείται απαρτία και συνεργασία
Θα είναι η Τρίτη… η «φαρμακερή» για την συγκρότηση νέας διοίκησης στην Περιφερειακή Ενωση Δήμων; Ο πλειοψηφών Γιώργος Παπαναστασίου έχει συγκαλέσει συνεδρίαση την 21η Οκτωβρίου (15:00), ακολουθώντας πλήρως το τυπικό της διαδικασίας εκλογής, που αμφισβητήθηκε από δύο παρατάξεις στις προηγούμενες απόπειρες συγκρότησης προεδρείου.

Για να συνεδριάσουν τα νεοεκλεγμένα μέλη της Ενωσης θα πρέπει να υπάρξει απαρτία (δηλ. 11 παρόντα μέλη) στη συνεδρίαση της ερχόμενης Τρίτης. Η παράταξη που ηγείται άτυπα ο Γιώργος Παπαναστασίου έχει εκλέξει οκτώ μέλη. Χρειάζονται άλλα τρία, τουλάχιστον, για να είναι έγκυρη η διαδικασία.

Ακόμα κι αν η παράταξη που ηγείται άτυπα ο Θάνος Καρπής (δήμαρχος Ερυμάνθου) θελήσει να μην παραστεί στη συνεδρίαση για τους δικούς της λόγους, όπως έκανε στις δύο προηγούμενες απόπειρες συνεδρίασης, η έναρξη της διαδικασίας θα κριθεί από την παράταξη του Κώστα Πελετίδη (έχει εκλέξει τέσσερα μέλη) και της Αριστερής Ριζοσπαστικής Συνεργασίας (ΣΥΡΙΖΑ) που έχει εκλέξει δύο μέλη.

ΔΥΣΦΟΡΙΑ

Μετά από τις δύο ανεπιτυχείς προσπάθειες που έγιναν για την συγκρότηση του νέου ΔΣ της ΠΕΔ σε σώμα, παρατηρείται βαριά δυσφορία στην πλευρά της παράταξης του Γ. Παπαναστασίου, η οποία θεωρεί ότι γίνεται σκόπιμη καθυστέρηση για να δοθεί χρόνος και να κλείσουν συμφωνίες. Το είπε άλλωστε στη δήλωση που έκανε την προηγούμενη Παρασκευή. «Αν κάποιοι θέλουν η ΠΕΔ να μείνει ακέφαλη για όσο διάστημα χρειαστεί να… μαγειρέψουν και να επαναλάβουν τα παλαιοκομματικά τους παιχνίδια, να ξέρουν πως δεν θα τους περάσει…».

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών