Ρέγκλινγκ: Αναμένουμε έκθεση που θα ξεκαθαρίσει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Ρέγκλινγκ: Αναμένουμε έκθεση που θα ξεκαθαρίσει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας

22:27 | 20/10/14
Ρέγκλινγκ: Αναμένουμε έκθεση που θα ξεκαθαρίσει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας

Τι δήλωσε από τη Μπρατισλάβα ο επικεφαλής του ESM για τις μελλοντικές χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας - Συμβουλές για αυτοσυγκράτηση στην Ευρωζώνη

Μία έκθεση για τον ευρωπαϊκό τραπεζικό τομέα που θα δοθεί στη δημοσιότητα στις 26 Οκτωβρίου αναμένεται να ρίξει "φως" στις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, σε ομιλία του στη Μπρατισλάβα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Ρέγκλινγκ εξέφρασε την άποψη ότι η Ευρωζώνη θα πρέπει να κρατήσει τους πόρους που έχει συγκεντρώσει για την αντιμετώπιση της κρίσης προς μελλοντική χρήση, αντί να τους επενδύσει στην οικονομία τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Ο επικεφαλής του ESM εξήγησε πως η έκθεση AQR της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και τα στρες τεστ θα δείξουν ακριβώς τι κεφάλαια απομένουν στην Ελλάδα και πόσα επιπλέον θα χρειαστεί στο μέλλον.

"Ακόμα υπάρχει κάποια αβεβαιότητα. Θα έχουμε εκτεταμένες συζητήσεις στα Eurogroup του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου για να αποφασίσουμε τι θα γίνει", κατέληξε.

Πηγή: Reuters

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών