Τοπίο συναίνεσης διαμορφώνει η χάραξη της Πατρών – Πύργου και ο προαστιακός | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Τοπίο συναίνεσης διαμορφώνει η χάραξη της Πατρών – Πύργου και ο προαστιακός

09:07 | 20/10/14

Σε πεδίο διαμόρφωσης συναινετικών αποφάσεων από τις αυτοδιοικητικές αρχές εξελίσσεται η Δυτική Αχαΐα

Ο διάλογος για την ανάγκη, έστω και σημειακής, αλλαγής στη χάραξη της Πατρών - Πύργου έχει λάβει τα χαρακτηριστικά αυτοδιοικητικού μετώπου. Κάτι που έχει συμβεί ελάχιστες φορές στο πρόσφατο παρελθόν.

ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ

Αν μη τι άλλο, διαφαίνεται η διαμόρφωση όρων πολιτικής συναίνεσης και ομόθυμης δράσης, όπως προέκυψε και από την κοινή επίσκεψη των δημάρχων Κώστα Πελετίδη (Πατρέων) και Χρήστου Νικολάου (Δυτικής Αχαΐας) στον υπουργό υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος έχει πολιτικούς λόγους να ακολουθεί την τακτική των ανοικτών θυρών.

Πολιτική συνεισφορά είχε και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο να γίνει η συνάντηση στην Αθήνα.

Επίσης, οι δύο δήμαρχοι δεν είναι μόνοι τους. Στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Πάτρας μπορεί να προτάθηκαν τρία διαφορετικά ψηφίσματα για το θέμα της Πατρών - Πύργου, ωστόσο άπαντες συμφωνούν ότι η χάραξη που έχει προκρίνει το υπουργείο δημιουργεί προβλήματα σε οικισμούς από τους οποίους διέρχεται (από Πάτρα μέχρι Κάτω Αχαΐα) και χρειάζονται αλλαγές.

Η ΠΑΤΡΑ

Η δημοτική αρχή της Πάτρας θεωρεί ότι η υπουργική δήλωση δεν αποκλείει να λειτουργήσουν διόδια στο μέλλον στην Πατρών-Πύργου, και φέρνει σαν παράδειγμα την Εγνατία Οδό (εισπράττονται πλέον διόδια για τη χρηματοδότηση κατασκευής άλλου οδικού έργου).

Τέλος, η επέκταση του Προαστιακού μέχρι τη Δυτική Αχαΐα είναι ένα τοπικό θέμα που βρίσκει σύμφωνους τους αυτοδιοικητικούς φορείς της περιοχής. Το συμπεριλαμβάνουν ανελλιπώς στις διεκδικήσεις τους και στις συζητήσεις με τους κυβερνητικούς παράγοντες.

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών