Θα συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις, όμως χρειάζεται αλλαγή φορολογικής πολιτικής | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Θα συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις, όμως χρειάζεται αλλαγή φορολογικής πολιτικής

10:59 | 27/10/14
Θα συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις,  όμως χρειάζεται αλλαγή φορολογικής πολιτικής

Εκδήλωση του ιδρύματος Hanns Seidel στο Μόναχο με ομιλητές από ελληνικής πλευράς τους Ευριπίδη Στυλιανίδη και Κωστή Χατζηδάκη

Μεταρρύθμιση και της... φορολογικής πολιτικής ζήτησαν Έλληνες βουλευτές που συμμετείχαν σε εκδήλωση του ιδρύματος Hanns Seidel (think tank της CSU, του δεύτερου κόμματος του συνασπισμού της Άνγκελα Μέρκελ) και της Ακαδημίας για τη Νοτιανατολική Ευρώπη, το Σάββατο στο Μόναχο, με θέμα: «Νέες προοπτικές για την Ελλάδα: μια χώρα μεταξύ ελπίδας και αγωνίας».

Από τη Νέα Δημοκρατία είχαν προσκληθεί οι πρώην υπουργοί Ευριπίδης Στυλανίδης και Κωστής Χατζηδάκης, οι οποίοι τάχθηκαν υπερ της συνέχισης των μεταρρυθμίσεων αλλά με ορισμένες διορθώσεις ή συμπληρώσεις σε πολιτικές, λαμβάνοντας υπ όψη τις αντοχές της κοινωνίας και της κυβέρνησης.

Ο κ.Στυλιανίδης μίλησε για τις συνέπειες της κρίσης στην Ελλάδα σε οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο και υπογράμμισε την ανάγκη άλλης φορολογικής προσέγγισης, σε συνδυασμό με στοχευμένη κοινωνική πολιτική και ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά και στο πλαίσιο της κοινωνικής οικονομίας της αγοράς.

Ο κ.Χατζηδάκης τόνισε πως η μεταρρυθμιστική προσπάθεια πρέπει να ολοκληρωθεί αλλά λαμβάνοντας υπ όψη τις αντοχές της κοινωνίας. Χαρακτηριστικά είπε ότι η Ελλάδα πρέπει να επιδεικνύει σεβασμό στους κανόνες και προσήλωση στη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και η Ευρωζώνη πνεύμα αλληλεγγύης και κατανόηση των δυσκολιών μετά από έναν πενταετή μαραθώνιο.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών