Γαλάζια παιχνίδια για την έδρα στη Μεσσηνία | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Γαλάζια παιχνίδια για την έδρα στη Μεσσηνία

18:54 | 27/1/15
Γαλάζια παιχνίδια για την έδρα στη Μεσσηνία

Πυρά εκ των έσω δέχεται ο Αντώνης Σαμαράς με αφορμή την απόφασή του να κρατήσει την έδρα στη Μεσσηνία. Οι δηλώσεις του δημάρχου Μεσσηνίας Π. Νίκα και του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας Γ. Λαμπρόπουλου

Σε ευθεία αμφισβήτηση της απόφασης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να κρατήσει την έδρα στη Μεσσηνία προχώρησαν τόσο ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, όσο και ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Λαμπρόπουλος., ο οποίος είναι ο πρώτος επιλαχών βουλευτής της  ΝΔ στην εν λόγω περιφέρεια, που παρέμεινε "γαλάζια" μετά την εκλογική αναμέτρηση συγκεντρώνοντας το 36,34% των φήφων και αφήνοντας πίσω τον ΣΥΡΙΖΑ με 27,81%.

Την αρχή έκανε ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας με δήλωση στήριξης στον κ. Λαμπρόπουλο που δημοσιοποίησε μάλιστα στο ιστότοπο του δήμου Καλαμάτας.

Ο κ. Νίκας ζήτησε ο Γιάννης Λαμπρόπουλος να συνεχίσει να εκπροσωπεί τη Μεσσηνία στο ελληνικό Κοινοβούλιο καθώς "τιμήθηκε από τους Μεσσήνιους περισσότερο από κάθε άλλη φορά, λαμβάνοντας πάνω από το 50% των ψήφων της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία, ενώ αναδείχθηκε πρώτος κατά τη  σταυροδοσία μεταξύ όλων των υποψηφίων βουλευτών στην Πελοπόννησο".

Επιπλέον αφήνει σαφείς και σοβαρότατες αιχμές κατά του Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας πως "ο τ. Πρωθυπουργός έχει σοβαρά θεσμικά καθήκοντα ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης".

Επιπλέον ο κ Νίκας υποστηρίζει πως "η Μεσσηνία δεν μπορεί να μείνει χωρίς φιλελεύθερη εκπροσώπηση στο Κοινοβούλιο", υπονοώντας εμμέσως πλην σαφώς πως ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν εκφράζει τις φιλελεύθερες αρχές της παράταξης.

Σημειώνουμε πως πολλοί υποστηρίζουν ότι δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη εάν ο κ. Νίκας, ο όποιος στις εσωκομματικές είχε στηρίξει το 2009 Ντορά Μπακογιάννη, έχει έλθει σε κόντρα με την ηγεσία Σαμαρά ή εάν πρόκειται για παιχνίδι προκειμένου τελικά ο κ. Σαμαράς να κρατήσει την έδρα της Β' Θεσσαλονίκης, αφήνοντας εκτός τον καραμανλικο (και πολιτικό φίλο του κ. Στυλιανίδη), Σάββα Αναστασιάδη.

(Φωτογραφία: Tharrosnews)

Λαμπρόπουλος: Δεν θα υπάρχει αντιπολίτευση στον νομό Μεσσηνίας. Πρωτάκουστο!
Από πλευράς του, ο πρώην υφυπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος με ανοικτή επιστολή του στους Μεσσήνιους, τους ευχαριστεί που τον τίμησαν με την ψήφο τους και τον ανέδειξαν πρώτο σε ψήφους στον νομό και σ' όλη την Πελοπόννησο επισημαίνοντας:"Η παράταξη στη Μεσσηνία δεν θα έχει τον εκπρόσωπό σας" και προσθέτοντας: "Ο δικός σας άνθρωπος, που έδινε μάχες, που στήριξε τη Μεσσηνία, που αγωνιζόταν για τα προβλήματά της, δεν θα είναι στη Βουλή, παρά τη θέλησή σας".

Ο κ. Λαμπρόπουλος υπογραμμίζει: "Στη Βουλή η Μεσσηνία θα εκπροσωπείται από τέσσερις κυβερνητικούς βουλευτές της Αριστεράς και δεν θα υπάρχει ο βουλευτής της φιλελεύθερης παράταξης να ελέγχει την κυβέρνηση, να κάνει ερωτήσεις, να ενδιαφέρεται για τον νομό, να τρέχει και να αγωνίζεται για τα προβλήματά σας, να είναι παρών στα γεγονότα, στις εορτές, στις εκδηλώσεις. Δεν θα υπάρχει αντιπολίτευση στον νομό. Πρωτάκουστο!"

Τέλος, δηλώνει πως θα μείνει όρθιος δίπλα στους πολίτες της Μεσσηνίας και τονίζει: "Πιστός και συνεπής στις αρχές μου και στην παράταξή μου, που ποτέ δεν δημιούργησα πρόβλημα, αλλά και στην εντολή σας, θα παραμείνω ενεργός και κοντά σας. Θα εξακολουθήσω να είμαι ο δικός σας άνθρωπος. Δεν θα κάνω τη χάρη σε κανέναν. Μαζί θα συνεχίσουμε για τη Μεσσηνία μας".

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών