Με μεγάλη επιτυχία το ετήσιο Θεολογικό Συνέδριο που διοργανώνει η Ι. Μητρόπολη Ηλείας | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Με μεγάλη επιτυχία το ετήσιο Θεολογικό Συνέδριο που διοργανώνει η Ι. Μητρόπολη Ηλείας

00:16 | 17/2/15

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το καθιερωμένο ετήσιο Θεολογικό Συνέδριο της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας, το Σάββατο και την Κυριακή 14 και 15 Φεβρουαρίου

Το θέμα του Συνεδρίου ήταν "Παιδεία - Διαφωτισμός - Παγκοσμιοποίηση. Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Θεώρηση".

Την πρώτη μέρα του Συνεδρίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε στον Πύργο, στην αίθουσα του Οικοτροφείου "Αγία Φιλοθέη", τοποθετήθηκαν οι κ.κ. ΗΡΑΚΛΗΣ ΡΕΡΑΚΗΣ, καθηγητής Παιδαγωγικής - Χριστιανικής Παιδαγωγικής, Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας Α.Π.Θ., ο οποίος αναφέρθηκε " στην περί ελευθερίας αγωγή του παιδιού στον Ευρωπαικό διαφωτισμό και στην ορθόδοξη παράδοση", ΚΩΣΤΑΣ ΖΟΥΡΑΡΙΣ βουλευτής ΑΝ.ΕΛ Πολιτειολόγος - Πανεπιστημίου Paris VIII, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα "Ο Ευρωπαϊκός Διαφωτισμός και ο καθ΄ημάς νηπτικός φωτισμός" και ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΕΠΕΣ ο οποίος αναφέρθηκε στην "Θρησκευτική ταυτότητα και Ορθόδοξη Θρησκευτική Αγωγή στην εποχή της παγκοσμιοποίησης. Η πρόταση της εκκλησιαστικής παράδοσης".

Με το πέρας των εισηγήσεων ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των συνέδρων και στην συνέχεια παρετέθη δείπνο στους προσκεκλημένους από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανό.


Την δεύτερη μέρα του Συνεδρίου, Κυριακή 15 Φεβρουαρίου, οι σύνεδροι εκκλησιάστηκαν στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αμαλιάδα. Στις 11 το πρωί ξεκίνησαν οι εργασίες του συνεδρίου στην αίθουσα της Θείας Οικοδομής.

Ο κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΠΑΛΙΩΡΑΣ Διδάκτωρ Θεολογίας, Θεολόγος Εκπαιδευτικός, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων, ανέπτυξε τηην ομιλίαν του "Ευρωπαικός Διαφωτισμός και Παγκοσμιοποίηση. Ορθόδοξη Χριαστιανοπαιδαγωγική Θέαση", και στην συνέχεια η κα ΙΩΑΝΝΑ ΚΟΜΝΗΝΟΥ, Διδάκτωρ Θεολογίας, Θεολόγος Εκπαιδευτικός, ανέπτυξε το θέμα " "Ευρωπαικός Διαφωτισμός και το μάθημα των θρησκευτικών".


Ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των ομιλητών και των παρευρισκομένων, εκδόθησαν πορίσματα και στο τέλος ο Σεβ Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός κήρυξε την λήξη των εργασιών του Συνεδρίου.

Δείτε φωτογραφίες




















Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών