Τι γίνεται με την πληρωμή των αναπληρωτών | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Τι γίνεται με την πληρωμή των αναπληρωτών

22:18 | 3/3/15
Τι γίνεται με την πληρωμή των αναπληρωτών

Υπό συζήτηση το νέο σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών

Από τα πρώτα θέματα που έθεσε η ΔΟΕ ήταν και αυτό της καθυστέρησης της καταβολής της μισθοδοσίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Το υπουργείο συνέδεσε το θέμα ως ένα βαθμό με την τοποθέτηση του νέου γενικού γραμματέα του οποίου και απαιτείται η υπογραφή του. Με την τοποθέτηση του θα πληρωθούν άμεσα 7000 αναπληρωτές ενώ οι υπόλοιποι 7.000 θα χρειαστεί να περιμένουν 48 με 72 ώρες προκειμένου να γίνει η μεταφορά των κονδυλίων από το υπουργείο Ανάπτυξης στο υπουργείο Παιδείας. Πιθανόν οι πληρωμές να έχουν ολοκληρωθεί ως την Παρασκευή 6 Μαρτίου.

Ανοιχτό φαίνεται να είναι το ζήτημα της αλλαγής του τρόπου διορισμού των εκπαιδευτικών . Όπως αναφέρθηκε και στη συνάντηση με την ΟΛΜΕ η κατεύθυνση είναι προς την κατάργηση του γραπτού διαγωνισμού και στη δημιουργία ενός συστήματος επιλογής με μοριοδοτούμενα κριτήρια υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ των οποίων η βαρύτητα δεν έχει καθοριστεί. Για ακόμη μια φορά δεν αναφέρθηκαν νούμερα για διορισμούς.

Η θέση της ΔΟΕ για τους διορισμούς αποτυπώνεται σε υπόμνημά της σύμφωνα με το οποίο «για να γίνουν μόνιμοι διορισμοί δεν χρειάζεται διαγωνισμός του ΑΣΕΠ. Υπάρχουν ήδη, πίνακες επιτυχόντων και πίνακες προϋπηρεσίας από τους οποίους μπορούν να γίνουν άμεσα οι προσλήψεις. O τελευταίος διαγωνισμός του ΑΣΕΠ πραγματοποιήθηκε το 2008. Με αποκλειστική ευθύνη των κυβερνήσεων δεν επαναλήφθηκε, ενώ με το Ν.3848/2010 σταμάτησε και ο διορισμός εκπαιδευτικών με βάση τους πίνακες προϋπηρεσίας (40%). Η ΔΟΕ έχει τονίσει πως άμεση λύση, σε πρώτη φάση, μπορεί να αποτελέσει ο διορισμός των επιτυχόντων από το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 2008 που δεν έχουν διοριστεί καθώς και αυτών που συγκεντρώνουν την πραγματική προϋπηρεσία για διορισμό (με βάση τους πίνακες προϋπηρεσίας). Αυτό μπορεί να γίνει με την κατάργηση του Ν. 3848/2010».

Για τις υποχρεωτικές μετατάξεις η πρόταση του υπουργείου είναι η δημιουργία κοινής επιτροπής των ομοσπονδιών των εκπαιδευτικών (ΟΛΜΕ, ΔΟΕ) και του υπουργείου που εντός 15 ημερών θα πρέπει να έχει καταθέσει τις προτάσεις της.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών