Με σημαία τις κόκκινες γραμμές, οριστική συμφωνία με τους δανειστές επιδιώκει η Αθήνα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Με σημαία τις κόκκινες γραμμές, οριστική συμφωνία με τους δανειστές επιδιώκει η Αθήνα

10:41 | 16/5/15

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα, η αβεβαιότητα κορυφώνεται, ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας πλησιάζουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς... στο σημείο μηδέν

Με τη λογική της οριστικής επίλυσης των διαφορών με τους δανειστές αναμένεται να κινηθεί από εδώ και στο εξής η ελληνική πλευρά στη διαπραγμάτευση, η οποία εισέρχεται πλέον στην τελική της ευθεία.

Στόχος της Αθήνας τα επόμενα, κρίσιμα 24ωρα είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη σύγκλιση θέσεων με τους εταίρους σε όλα τα μείζονα θέματα, προκειμένου να επέλθει η συμφωνία εκείνη που θα βγάλει από το τούνελ της πιστωτικής ασφυξίας την ελληνική οικονομία.

Οι ζυμώσεις και η τεχνική διεργασία σε επίπεδο Brussels Group αναμένεται να κορυφωθούν κι ενώ είναι βέβαιο πως οι πιέσεις από την πλευρά των δανειστών για υποχωρήσεις της ελληνικής κυβέρνησης θα παραμείνουν αμείωτες.

Οι ελληνικές θέσεις στη διαπραγμάτευση αποσαφηνίστηκαν έτι περαιτέρω το βράδυ της Παρασκευής, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα στο συνέδριο του Economist.

Aπό το βήμα του συνεδρίου ο Αλ. Τσίπρας επανέλαβε τις ελληνικές διεκδικήσεις - κόκκινες γραμμές, επιβεβαιώνοντας πλήρως τις πληροφορίες που τον θέλουν να έχει πάρει πάνω του το θέμα της διαπραγμάτευσης.

Κατά τον πρωθυπουργό, η Αθήνα εμμένει ξεκάθαρα στα εξής:

- Δεν θα υπάρξει καμία υποχώρηση στο θέμα των μισθών και των συντάξεων, καθώς η ελληνική πλευρά δεν θα αποδεχθεί νέες μειώσεις
- Πρέπει να υπάρξει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους
- Πρέπει να διατηρηθεί χαμηλά ο πήχης για το πρωτογενές πλεόνασμα σε ορίζοντα διετίας
- Πρέπει να δρομολογηθεί ένα ευρύ πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων

Σύμφωνα πάντα με τον πρωθυπουργό, Ελλάδα και δανειστές εμφανίζουν σύγκλιση απόψεων στο θέμα του ΦΠΑ, καθώς και στους δημοσιονομικούς στόχους.

Και όλα αυτά ενώ ακόμη δεν έχει κοπάσει ο σάλος από τις χθεσινές αποκαλύψεις πως δεν είχαν καταβληθεί οι μισθοί στους εργαζομένους του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού (ΟΠΕΚΕΠΕ), αλλά και πως η κυβέρνηση καλοβλέπει τα ταμεία στις ανά τον κόσμο ελληνικές πρεσβείες και προξενεία.

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα, η αβεβαιότητα κορυφώνεται, ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας πλησιάζουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς... στο σημείο μηδέν.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών