Πάνος Σκουρλέτης: Σε δημοψήφισμα δεν θα κάνουμε τον Πόντιο Πιλάτο | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Πάνος Σκουρλέτης: Σε δημοψήφισμα δεν θα κάνουμε τον Πόντιο Πιλάτο

11:08 | 16/5/15
panos-skoyrleths-se-dhmopshfisma-den-tha-kanoyme-ton-pontio-pilato

Ο υπουργός Εργασίας δήλωσε πως η κυβέρνηση θα πάει σε δημοψήφισμα αν η συμφωνία θέτει ερωτήματα που ξεπερνούν τη λαϊκή εντολή των εκλογών, υπερασπίστηκε το νόμο για τα εργασιακά και τόνισε πως η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είναι ενωμένη σαν μια γροθιά

Ο υπουργός Εργασίας μίλησε στη σαββατιάτικη εφημερίδα Αγορά και εξήγησε πως το περιεχόμενο της συμφωνίας είναι εκείνο που θα κρίνει το αν και κατά πόσο θα προχωρήσει η κυβέρνηση σε δημοψήφισμα. "Μερικές φορές υπάρχουν ερωτήματα που είναι έξω από τα όρια της εντολής που έχει πάρει μια κυβέρνηση... Σε μια τέτοια περίπτωση η προσφυγή στον λαό είναι απολύτως θεμιτή" σημειώνει και τονίζει πως "η κυβέρνηση δεν θα θέσει ερωτήματα ως Πόντιος Πιλάτος, αλλά θα πάρει θέση".

Μιλώντας για το νόμο σχετικά με τα εργασιακά, ο κ. Σκουρλέτης εξήγησε πως πρέπει να επανέλθει ο κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ, αλλά και το σύνολο των ρυθμίσεων για τα εργασιακά βρίσκει υποστήριξη σε ένα ευρύτερο μέτωπο κοινωνικών δυνάμεων. "Δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία εαν χάριν των δικών τους ιδεοληψιών ζητούν να μην προχωρήσει ο συγκεκριμένος νόμος ή πιέζουν για ομαδικές απολύσεις σε μια χώρα που είναι πρωταθλήτρια στην ανεργία" αναφέρει ο υπουργός σχετικά με τις απαιτήσεις των δανειστών και αναρωτιέται: "Τελικώς τι επιδιώκουν; Να πάρουν τα λεφτά τους ή να ταπεινώσουν τον λαό μας;".

Πάντως ο υπουργός Εργασίας τόνισε για μια ακόμη φορά πως το μέτρο της μηδενικής ρήτρας για τις επικουρικές συντάξεις δεν θα εφαρμοστεί. "Αυτό που συζητάμε είναι μια γενναία ασφαλιστική μεταρρύθμιση, που θα καθιστά βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα. Ένα σύστημα με βαθιά κοινωνικά χαρακτηριστικά".

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ενωμένη σαν μια γροθιά

Μιλώντας για το ενδεχόμενο να έρθει μια δύσκολη συμφωνία προς ψήφιση στη βουλή, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε πως "το ισχυρό χαρτί της κυβέρνησης είναι η ενότητάς της, την οποία και περιφρουρούμε ως κόρη οφθαλμού. Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ενωμένη σαν μια γροθιά" σημείωσε και τόνισε πως όλα όσα ακούγονται περί προστριβών στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος είναι "ευσεβείς πόθοι" των "δημοσιολόγων αντιπάλων μας".

Ο Στουρνάρας δεν βοηθά

Ερωτώμενος για την υπόθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και την κόντρα που έχει προκύψει με την κυβέρνηση δήλωσε πως ο κ. Στουρνάρας "λειτουργεί περισσότερο ως πολιτικό πρόσωπο και πρώην υπουργός Οικονομικών και λιγότερο ως κεντρικός τραπεζίτης. Δεν θεωρώ ότι βοηθάει, όπως θα όφειλε, την κυβέρνηση".

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών