Αντώναρος: Ο Τσίπρας στρώνει το χαλί για αποδοχή της όποιας ασφαλώς δύσκολης συμφωνίας | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Αντώναρος: Ο Τσίπρας στρώνει το χαλί για αποδοχή της όποιας ασφαλώς δύσκολης συμφωνίας

23:25 | 6/6/15
antwnaros-o-tsipras-strwnei-to-xali-gia-apodoxh-ths-opoias-asfalws-duskolhs-symfwnias

Πώς σχολίασε τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος επί κυβέρνησης Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος

Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook ο Ευάγγελος Αντώναρος σχολιάζει την ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή, την Παρασκευή.

Ολόκληρη η ανάρτησή του στο facebook:


"Με έκπληξη διαπιστώνω ξανά ότι έχουμε μια τάση στο τόπο μας να αγνοούμε τις λεπτομέρειες η τουλάχιστον να μην τις αποκωδικοποιούμε όπως πρέπει. Κι άς λέμε συχνά ότι ο διάβολος είναι στη λεπτομέρεια. Μας συγκινούν περισσότερο τα φανταχτερά, τα θεατρινιστικα, τα πιασάρικα.

Κι αν αυτό ίσχύει στα μέσα ενημέρωσης όπου ο ανταγωνισμός ειναι σκληρός και η αγρα θεατών η αναγνωστών (και στο διαδικτυο!) ανελέητη, ε λιγότερη κατανόηση δείχνω τουλάχιστον εγώ όταν παρασύρονται και έμπειροι πολιτικοί.

Γιατί τα λέω όλα αυτα θα μου πείτε τώρα.

Πιστεύω ότι μια (αν όχι η κυρια) φράση κλειδί στις χθεσινές τοποθετήσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ηταν κάτι που είπε αν δεν κάνω λάθος στη δευτερολογία του. Το έχω σημειώσει ακριβώς: ¨Η κυβέρνηση....δεν θα ψηφίσει συμφωνία που δεν θα περιλαμβάνει προοπτική αναδιάρθρωσης του χρέους.¨ Θα μου πουν κάποιοι. Καλά τι το καινούργιο. Σάμπως δεν έχει ξαναειπωθεί κάτι τέτοιο; Το ἐχουν ξαναπεί στο Σύριζα. Αλλά όχι με τόσο περίτεχνο τρόπο διατύπωσης και όχι βέβαια στη τωρινή συγκυρία.

Τι θέλω να πω; Μα ότι ο Τσίπρας σχεδόν έκανε αυτη τη συνεδρίαση της Βουλής με κύρια (αν όχι αποκλειστική) πρόθεση να πει ΤΩΡΑ αυτό το πράγμα ενώπιον της Εθνικής Αντιπροσωπείας. Γιατί; Γιατί ηθελε να είναι καταγεγραμμένο κάτι που, σύμφωνα με πληροφορίες μου, συζητά αυτο το διαστημα πέρα απο τα φώτα της δημοσιότητας με τους πιστωτές, κυρίως με τους Γερμανούς και τους Γάλλους.

Ξέρω. Ολοι θα σπεύσουν να το αρνηθούν. Αλλά εγώ στηρίζομαι σε δύο στοιχεία. 1. Σε προσεκτικα δημοσιευματα εγκυρων γερμανικών μέσων ενημέρωσης (φερ᾽ειπείν η Φράνκφουρτερ Αλλγκεμάινε) ότι η Ανγκελα Μέρκελ συζητά θέμα περιστολης η αναδιαρθρωσης του ελληνικού χρέους παρά την ενόχληση Σόιμπλε. 2. Η ιδιαίτερα γενικόλογη και συνεπώς ασαφής διατύπωση. Δεν είναι τυχαία η επιλογή των λέξεων.

Ε και; θα ρωτήσει κάποιος. Εντύπωση, σχεδόν πεποίθηση μου είναι ότι με τον τρόπο αυτό ο Τσίπρας στρώνει το χαλί για αποδοχή της οποίας ασφαλώς δύσκολης συμφωνίας κυρίως από τους δικούς του αντιρρησίες αλλά και από μεγάλα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας (τουλάχιστον σε πρώτο στάδιο πριν αρχίσουν να πληρώνουν!!!!).

Γι᾽αυτό πιστεύω πως ούτε το timing αλλά ούτε κυρίως το ασαφές περιεχόμενο της δήλωσης Τσίπρα κάθε άλλο παρά τυχαία είναι.

Δεν είμαι παντογνώστης. Δεν διεκδικώ φυσικά το αλάθητο. Αλλά θα δούμε πόσο αποφασιστικές θα είναι οι επόμενες είκοσι και τριάντα μέρες".

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών