Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Μην παίζεις στα ζάρια την εθνική ασφάλεια της χώρας | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Μην παίζεις στα ζάρια την εθνική ασφάλεια της χώρας

15:22 | 1/3/16

"Θα επιχειρήσω να συμφωνήσω με Τσίπρα για το προσφυγικό, ελπίζω να μην είναι προσχηματική η συναίνεση που ζητάει" διαμηνύει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης

Επίθεση στον πρωθυπουργό, εκφράζοντας την κατηγορηματική αντίθεσή του τόσο σε ενδεχόμενο βέτο, όσο και σε έναν διαπραγματευτικό συμψηφισμό προσφυγικού και οικονομίας, εξαπέλυσε από το βήμα της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «η κυβέρνηση βουτηγμένη στα αδιέξοδά της αφήνει υπονοούμενα για  συμψηφισμό του προσφυγικού με την αξιολόγηση για το πρόγραμμα. Βάζουν σε κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα και κινδυνεύουμε να ηττηθούμε και στα δύο πεδία», προειδοποιώντας «να μην παίζουν στα ζάρια την εθνικά ασφάλεια κυριαρχία της χώρας για να παραστήσουν τους σκληρούς διαπραγματευτές. Απαιτείται υπευθυνότητα, σοβαρότητα και ψυχραιμία και όχι μονομερείς και βεβιασμένες ενέργειες».

Ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε ότι ο ρόλος του κόμματός του είναι η πίεση προς την κυβέρνηση για να σοβαρευτεί ενώ δεσμεύτηκε ότι ενόψει του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών την Παρασκευή «θα καταβάλω κάθε προσπάθεια να συμφωνήσουμε σε ένα αποτελεσματικό σχέδιο διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης και εύχομαι η συναίνεση που ζητάει ο κ. Τσίπρας να μην είναι προσχηματική».


Μοιραίος, άβουλος και τροχονόμος της νέας διαπλοκής

«Μοιραίο» και «άβουλο» χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ο κ. Μητσοτάκης και σε ότι αφορά την διαπραγματευτική τακτική για το κλείσιμο της αξιολόγησης του μνημονίου. Ο πρωθυπουργός «επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη. Από εδώ και στο εξής κάθε καθυστέρηση είναι εγκληματική και επικίνδυνη. Κρούουμε των κώδωνα του κινδύνου» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στην κατάσταση της οικονομίας την οποία χαρακτήρισε για ακόμα φορά «κλινικά νεκρή» με ευθύνη της κυβέρνησης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα για όλα τα θέματα της επικαιρότητας και έκανε λόγο για «λάσπη στον ανεμιστήρα» αναφερόμενος στις επιθέσεις του Μαξίμου προς τη ΝΔ, κατηγορώντας την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα ότι «αυτοί που διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους ότι θα πολεμήσουν τα συμφέροντα είναι τροχονόμοι της νέας διαπλοκής».

Μάλιστα προανήγγειλε ότι την ερχόμενη Πέμπτη θα παρουσιάσει σχέδιο οικονομικής εξυγίανσης και διαφάνειας για το εσωτερικό της ΝΔ τονίζοντας ότι «καμία κυβερνητική προπαγάνδα δεν θα το αναστείλει».

Τέλος ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τους βουλευτές της ΝΔ να εγρήγορση προκειμένου όπως είπε να «στείλουμε μήνυμα ελπίδας και συναγερμού» καθώς «η ΝΔ ήδη πρωταγωνιστεί στις πολιτικές εξελίξεις και εκφράσει ένα διευρυμένο κοινωνικό ρεύμα υπέρ των δίκαιων μεταρρυθμίσεων».

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών