Ο Βούτσης καταδικάζει τη βία κατά διαδηλωτών | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Ο Βούτσης καταδικάζει τη βία κατά διαδηλωτών

19:31 | 9/5/16

Με προσωπική δήλωση ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στον τραυματισμό της Παπαδόγιαννη της ΛΑΕ, που προκάλεσε αντιδράσεις

Η βία κατά των διαδηλωτών της Κυριακής στο Σύνταγμα έχει προκαλέσει αντιδράσεις και φέρνει το ΣΥΡΙΖΑ σε πολύ δυσάρεστη θέση.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, σε προσωπική του δήλωση, εκφράζει την απερίφραστη καταδίκη για την αναίτια επίθεση προς ειρηνικούς διαδηλωτές που εκδηλώθηκε κατά την διάρκεια της χθεσινής συγκέντρωσης στο Σύνταγμα και είχε ως αποτέλεσμα και τον τραυματισμό του στελέχους της Αριστεράς (ΛΑΕ) Σόφης Παπαδόγιαννη.

Η ΛΑΕ έχει καταγγείλει δολοφονική επίθεση των ΜΑΤ κατά των διαδηλωτών και η κ.Παπαδογιάννη έχει αναγγείλει ότι θα καταθέσει μήνυση για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο.

Τα επεισόδια έχουν προκαλέσει και καυστικά σχόλια από στελέχη όπως ο Τάσος Κορωνάκης, ο οποίος έγραψε στο facebook: "Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους συντρόφους και τις συντρόφισσες που χτυπήθηκαν από τα ΜΑΤ. Δηλώνουμε την αταλάντευτη προσήλωσή μας στον αγώνα για την ανατροπή της κυβερνητικής-μνημονιακής πολιτικής, κόντρα στην καταστολή και την τρομοκρατία."

Σημειωτέον ότι ο κ.Βούτσης τοποθετήθηκε με προσωπική του δήλωση, θέλοντας έτσι να ξεκαθαρίσει ότι δεν εκφράζεται κατά της κυβέρνησης, αλλά διαμαρτύρεται κατά της ΕΛΑΣ.

Η Κουμουνδούρου χθες είχε επίσης καταδικάσει με ανακοίνωση της τα επεισόδια:

"Ο  ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τις σημερινές ενέργειες των αστυνομικών δυνάμεων στη διαδήλωση στο Σύνταγμα και τη χρήση δακρυγόνων, η οποία οδήγησε και στον τραυματισμό διαδηλωτών, καθώς και  στελεχών της ΛΑΕ. Αναμένουμε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη  να διεξαγάγει  εξονυχιστικό έλεγχο και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Τα κρούσματα αστυνομικής βίας και η ασυλία όσων τα υποθάλπουν πρέπει να τελειώσει", αναφέρει η ανακοίνωση.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας:

"Η σημερινή συγκέντρωση στη Βουλή εν όψει της ψήφισης του ασφαλιστικού-φορολογικού στιγματίστηκε από τη χρήση δακρυγόνων και χρησιμοποίησης γκλομπ ως απάντηση στη ρίψη βομβών μολότοφ από μερίδα διαδηλωτών. Για ακόμα μια φορά, θύματα αυτής της κατάστασης βρέθηκαν όλοι εκείνοι οι οποίοι συμμετείχαν στη συγκέντρωση με στόχο την εκδήλωση της διαφωνίας τους απέναντι στην κυβερνητική πολιτική.

Κάθε μέρα που περνάει, γίνεται ολοένα και πιο φανερό πως ο εκδημοκρατισμός της αστυνομίας είναι πιο αναγκαίος από ποτέ. Κάθε μέρα που περνάει κατανοούμε πως αυτή η ελληνική αστυνομία ακόμη και αν υπάρχει η πολιτική βούληση δεν αρκεί ώστε να απαλλαγεί από τη χρόνια έχθρα προς την κοινωνία και τους αγώνες της. Καλούμε τη κυβέρνηση άμεσα να λάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, ώστε να μπει ένα τέρμα σε αυτή την κατάσταση που μας προσβάλλει όλους μας και δεν τιμά σίγουρα ούτε την ίδια".

Και εν τω μεταξύ, μία ημέρα μετά, το βίντεο που ανέδειξε το News247 γεννά ερωτηματικά για τη στάση των αστυνομικών έναντι των γνωστών- αγνώστων....

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών