ΝΔ: Φυγή προς τα εμπρός με την διαβούλευση για το κυβερνητικό πρόγραμμα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

ΝΔ: Φυγή προς τα εμπρός με την διαβούλευση για το κυβερνητικό πρόγραμμα

09:53 | 16/6/16
nd-fygh-pros-ta-empros-me-thn-diavouleysh-gia-to-kyvernhtiko-programma

Στον απόηχο της χτεσινής συγκέντρωσης των «Παραιτηθείτε» Μητσοτάκης και Χατζηδάκης ανακοινώνουν την έναρξη της διαβούλευσης για τη διαμόρφωση του προγράμματος της ΝΔ

Να αφήσει πίσω της την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση για τους «παραιτηθείτε» θέλει η ηγεσία της ΝΔ και να αλλάξει την ατζέντα της συζήτησης, δημιουργώντας κλίμα εγρήγορσης στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ταυτόχρονα προϋποθέσεις συσπείρωσης ευρύτερων δυνάμεων στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας.

Στις 11 το πρωί Κυριάκος Μητσοτάκης και Κωστής Χατζηδάκης παρουσιάζουν την έναρξη της διαβούλευσης για το υπό διαμόρφωση κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες η Συγγρού έχει διαμορφώσει ερωτηματολόγιο μέσω του οποίου θέλει να απευθυνθεί σε φορείς, στα μέλη του κόμματος και στην κοινωνία προκειμένου να συλλέξει απόψεις, ιδέες και προτάσεις που την τελική επεξεργασία του προγράμματος. Η διαδικασία αυτή θα κορυφωθεί ουσιαστικά το Σεπτέμβριο με την παρουσίαση του ολοκληρωμένου οικονομικού προγράμματος της ΝΔ στη ΔΕΘ.

Την ίδια στιγμή μέσω αυτής της διαδικασίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι επιτελείς του επιδιώκουν να διατηρούν σε κινητικότητα τον κομματικό μηχανισμό μέσω πρωτοβουλιών της Συγγρού ώστε να αντιμετωπίζεται και η προσπάθεια του Μαξίμου και του ΣΥΡΙΖΑ να φέρει την αντιπαράθεση στα δικά του μέτρα όπως προσπάθησε να κάνει τις τελευταίες μέρες με αφορμή τη χτεσινή συγκέντρωση των «Παραιτηθείτε».

Μάλιστα το θέμα αυτό και ο τρόπος χειρισμού της κυβέρνησης που διαμόρφωσε συγκεκριμένους όρους αντιπαράθεσης με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανέδειξαν ορισμένες αδυναμίες της ΝΔ ως προς το πώς αντιλαμβάνεται την προετοιμασία της για τη διακυβέρνηση της χώρας και πως βάζει σε εφαρμογή το «φύγετε», ζητώντας εκλογές.

Από τη μια υπήρξαν δυνάμεις με κύριο εκφραστή τον αντιπρόεδρο Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος μαζί με τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και τον Στέφανο Σταμούλη, μέλος της ΕΓ  του κόμματος έδωσαν το παρόν στο χτεσινό συλλαλητήριο αγκαλιάζοντας το κίνημα «παραιτηθείτε», ενώ την ίδια στιγμή άλλες δυνάμεις με καραμανλική αναφορά αποστασιοποιούνταν πλήρως από τέτοιου τύπου πρωτοβουλίες. Είναι χαρακτηριστική η αναφορά του βουλευτή Σερρών Κώστα Καραμανλή για τη διάκριση πεζοδρομίου και νομιμότητας εστιάζοντας τον αντιπολιτευτικό ρόλο της ΝΔ αποκλειστικά εντός βουλής και σε θεσμικό επίπεδο.

Μάλιστα ο Ευάγγελος Αντώναρος πρώην εκπρόσωπος των κυβερνήσεων Καραμανλή εκφράστηκε με σκληρά λόγια για τη χτεσινή συγκέντρωση και έκανε λόγο για «διάθεση αντιποίνων» από πλευράς των «Παραιτηθείτε».

Πηγή: news247.gr

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών