Συνάντηση Μητσοτάκη με τους Έλληνες τραπεζίτες | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Συνάντηση Μητσοτάκη με τους Έλληνες τραπεζίτες

11:44 | 15/3/17
synanthsh-mhtsotakh-me-toys-ellhnes-trapezites

Στον απόηχο του «βρέχει λεφτά και εμείς κρατάμε ομπρέλα». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τη δυνατότητα να μιλήσει για τις προτάσεις του αλλά και να ενισχύσει την ένταση της κριτικής του προς την κυβέρνηση

Τετ α τετ με το προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών θα έχει το απόγευμα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια περίοδο όπου σύμφωνα με την ίδια την Ένωση η καθυστέρηση
στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης επαναφέρει τους πρώτους μήνες του 2017 ένα κλίμα αβεβαιότητας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και αυτή καθ’ αυτή τη σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος.

Ήδη από χτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ιδιαιτέρως καυστικός στην κριτική του προς την κυβέρνηση επικρίνοντάς την για την καθυστέρηση του κλεισίματος της δεύτερης αξιολόγησης, λέγοντας ότι «βρέχει λεφτά και εμείς κρατάμε ομπρέλα», αναφερόμενος στην αδυναμία ένταξης στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Πάντως το κύριο πρόβλημα για τις ελληνικές τράπεζες είναι η εκροή καταθέσεων και η αύξηση του ύψους των μη εξυπηρετούμενων δανείων για τα οποία άλλωστε είχε κάνει λόγο το προεδρείο της Ένωσης των Ελληνικών Τραπεζών και μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στις αρχές Μαρτίου. Υπ’ αυτό το πρίσμα γίνεται λόγος από την πλευρά τους για αρνητικές επιπτώσεις που αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο και μιας νέας ανακεφαλαιοποίησης αν παραταθεί το κλίμα αβεβαιότητας στην οικονομία.

Στην κατεύθυνση αυτή είναι βέβαιο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τη δυνατότητα να μιλήσει για τις προτάσεις του αλλά και να ενισχύσει την ένταση της κριτικής του προς την κυβέρνηση στηρίζοντας το αίτημά του για εκλογές και πολιτική αλλαγή. Ωστόσο δεν είναι βέβαιο ότι οι τραπεζίτες βλέπουν θετικά το τελευταίο καθώς πάγια στάση των οικονομικών παραγόντων είναι να αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό και αρνητισμό πολιτικές εξελίξεις που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εντείνουν την αναστάτωση στην ομαλή πορεία της οικονομίας.

Θοδωρής Λαπαναΐτης

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών