Θερμό επεισόδιο Κ. Κρέτσου – ΚΚΕ στην Βουλή για ΕΕ και κομμουνισμό | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Θερμό επεισόδιο Κ. Κρέτσου – ΚΚΕ στην Βουλή για ΕΕ και κομμουνισμό

14:10 | 5/4/17

Ο Ν. Καραθανασόπουλος καταλόγισε στην ΕΕ υποκρισία και τη χαρακτήρισε «θύτη». «Δεν ζήσατε σε χώρα που είχε μόνο δύο ώρες τηλεόραση τη μέρα» απάντησε δηκτικά η Ρουμάνα Επίτροπος

Βαριές κουβέντες στην επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Περιφερειών της ελληνικής Βουλής αντήλλαξαν η Ρουμάνα επίτροπος Κορίνα Κρέτσου και ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.

Αφορμή για το επεισόδιο αποτέλεσαν τα αρνητικά σχόλια του βουλευτή του ΚΚΕ στην αναφορά της κυρίας Κρέτσου στα 70 χρόνια ειρήνης και ευημερίας που πέτυχε η ΕΕ αλλά και το ενδιαφέρον που εξέφρασε εκείνη για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, ο κ. Καραθανασόπουλος μίλησε για «υποκρισία» της ΕΕ καταγγέλλοντας τις Βρυξέλλες για το διαμελισμό της Γιουγκσλαβίας, την έξαρση του εθνικισμού στην Ουκρανία αλλά και για το προσφυγικό πρόβλημα. Ο βουλευτής του ΚΚΕ χαρακτήρισε μάλιστα την ΕΕ «θύτη» και ανέφερε ότι μόνο ως «ειρωνεία» μπορούν να εκληφθούν οι αναφορές σε 70 χρόνια «ειρήνης» και «ευημερίας» στην ΕΕ.

«Δεν είναι δίκαιο να με λέτε υποκρίτρια επειδή δεν πιστεύω στον κομμουνισμό. Δεν ζήσατε εσείς σε μια χώρα που είχε μόνο δύο ώρες τηλεόραση την ημέρα. Δεν ζήσατε σε χώρο όπου είχαμε μηδέν βαθμούς στη σχολή» απάντησε η κυρία Κρέτσου φανερά ενοχλημένη. «Δεν είμαι υποκρίτρια. Λυπάμαι πολύ. Σας σέβομαι, θεωρώ ότι  η ΕΕ είναι ένα μοναδικό εγχείρημα» είπε και πρόσθεσε: «για χώρες σαν τη δική μου δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική». «Θεωρώ πως είναι αναληθές να μιλάμε για σκλαβιά στην ΕΕ. Εγώ την αγαπώ την Ελλάδα αλλά δεν δέχομαι να είμαι στην Ελλάδα και να με προσβάλλουν» κατέληξε η ευρωπαία Επίτροπος Περιφερειών.

Ανταπαντώντας ο κ. Καραθανασόπουλος έριξε τους τόνους λέγοντας ότι δεν αναφερόταν προσωπικά στην Επίτροπο. Αργότερα μάλιστα συνεργάτες της κυρίας Κρέτσου δήλωσαν ότι το θέμα έληξε.

Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών