Αιχμές Κοτζιά για τη στάση της Άγκυρας στις συζητήσεις για το Κυπριακό | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Αιχμές Κοτζιά για τη στάση της Άγκυρας στις συζητήσεις για το Κυπριακό

17:22 | 3/7/17

Νέες αιχμές για τη στάση της Άγκυρας στις συζητήσεις για το Κυπριακό άφησε ο υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος μιλώντας σε δημοσιογράφους ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η Τουρκία δεν έκανε καμία συζήτηση και απλά «κατέθεσε ένα έγγραφο σε έναν φάκελο ωραίου χρώματος»

Ο Νίκος Κοτζιάς, υπογράμμιζε ότι «την Παρασκευή συμφωνήσαμε ότι σήμερα θα συζητούσαμε δύο ερωτήματα που είχε υποβάλει ο κύριος Άιντε για το σύστημα ασφάλειας στην Κύπρο και ειδικότερα, για το ποιες θα είναι οι προοπτικές και τι θα γίνει με το σημερινό… Σήμερα όμως δεν ξεκίνησε έτσι η συζήτηση. Ξεκίνησε με τα διαδικαστικά».

Παράλληλα, ο Έλληνας ΥΠΕΞ άφησε αιχμές και για κάποιους που βιάζονται να φέρουν τους Πρωθυπουργούς Ελλάδος και Τουρκίας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «υπάρχει μια βιασύνη που την περιέγραψα με τη λαϊκή, ελληνική σοφία, ότι κάποιοι θέλουν να βάλουν το κάρο μπροστά από το άλογο. Ας αφήσουν το άλογο της διαπραγμάτευσης να εργαστεί και μετά μπορούμε να συμφωνήσουμε για ό,τι κάρα θέλουμε».

«Νομίζω ότι μερικοί βιάζονται είτε γιατί δυσκολεύονται να κάνουν τη διαπραγμάτευση, είτε γιατί δε θέλουν να κάνουν τη διαπραγμάτευση επί του συγκεκριμένου, είτε γιατί θέλουν να φέρουν τους Πρωθυπουργούς ενώπιον τετελεσμένων, είτε για να σφραγίσουν ότι δεν έγινε μέχρι το τέλος διαπραγμάτευση», συνέχισε.

Καταλήγοντας ο κ. Κοτζιάς είπε πως «Η ελληνική πλευρά επιμένει, θέλει, επιδιώκει και εργάζεται σε υπάρχοντα, πραγματικά αποτελέσματα και λύση πάνω στο Κυπριακό» και πως «Με αυτό το κριτήριο, ο Έλληνας Πρωθυπουργός -στο πλαίσιο της πολύ καλής συνεργασίας που έχουμε στην ελληνική κυβέρνηση- θα αποφασίσει να έρθει όταν θα έχει την εκτίμηση και από την πλευρά της δικής μας Αντιπροσωπείας, ότι έχουμε φτάσει σε εκείνο το σημείο όπου χρειάζεται η παρουσία του κι όχι επειδή κάποιοι βιάζονται και δεν επιθυμούν να καθίσουν μέρες να κάνουν διαπραγμάτευση πάνω στις δύο συνθήκες, εγγυήσεων και στρατευμάτων. Αυτή η διαπραγμάτευση πρέπει να γίνει».

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών