Β. Λεβέντης: 'Συμφωνία ντροπής το κλείσιμο της αξιολόγησης' | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Β. Λεβέντης: 'Συμφωνία ντροπής το κλείσιμο της αξιολόγησης'

19:08 | 3/7/17
Β. Λεβέντης: 'Συμφωνία ντροπής το κλείσιμο της αξιολόγησης'

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι συμφώνησε για πλεονάσματα 3,5% για πέντε χρόνια και 2,5% για 43 χρόνια, "αλυσοδένοντας" έτσι τη χώρα

«Συμφωνία ντροπής» χαρακτήρισε το αποτέλεσμα του κλεισίματος της Αξιολόγησης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

«Είναι μια συμφωνία ντροπής και σαν τέτοια να την δείτε αν είστε έντιμοι άνθρωποι και να συμβάλετε στην διόρθωσή της» τόνισε ο κ. Λεβέντης και πρόσθεσε: «Και ο κ. Σαμαράς όταν έκοβε τις συντάξεις και ο κ. Βενιζέλος όταν έβαζε τον ΕΝΦΙΑ στον ελληνικό λαό, έλεγαν ότι δεν υπήρχε άλλη λύση. Πόσο καιρό μπορεί να ζει μια χώρα κάτω από τέτοια διλήμματα; Όταν το 2014 διεκδικήσατε την εξουσία, είπατε θα σκίσετε τα μνημόνια, ότι θα αλλάξετε την Ευρώπη. Αλλά για να αλλάξεις την Ευρώπη πρέπει να αλλάξεις πρώτα εσύ».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κατηγόρησε τη σημερινή κυβέρνηση ότι συμφώνησε για πλεονάσματα 3,5% για πέντε χρόνια και 2,5% για 43 χρόνια, αλυσοδένοντας έτσι, όπως είπε, τη χώρα.

«Ο πρωθυπουργός δεν εξήγησε γιατί υπέγραψε αυτή τη συμφωνία και ανάγκασε και τους 153 βουλευτές της πλειοψηφίας να πουν ναι σε αυτήν. Ο θεός της Ελλάδας ελπίζω να βοηθήσει και να έρθει μια σοβαρή κυβέρνηση που θα διαπραγματευτεί και θα αλλάξει ριζικά αυτά τα νούμερα» τόνισε και συνέχισε: «Λέει ο πρωθυπουργός ότι μπορούμε να βγούμε στις αγορές. Ποιος αφήνει 3 ετών παιδί να βγει στη λεωφόρο; Δεν θα το πατήσει το αυτοκίνητο; Το ίδιο έκανε και ο κ. Σαμαράς και το πληρώσαμε αυτό. Το ίδιο θα γίνει και τώρα. Οι αγορές θέλουν συγκεκριμένα οικονομικά δεδομένα. Δεν ανταποκρίνονται επειδή εκλιπαρείς. Η ελπίδα του καταρρέοντος, δεν συνιστά πιστοποιητικό εγκυρότητας».

Ο κ. Λεβέντης, έκανε λόγο για ανάγκη συνεννόησης και συναίνεσης, τονίζοντας ότι «αντί η Βουλή να έχει στόχο την λύση των προβλημάτων του λαού, γίνεται αρένα επίλυσης προσωπικών διαφορών».

Παράλληλα, επανέλαβε την πρότασή του για τον σχηματισμό κυβέρνησης τεχνοκρατών που θα παραμείνει, όπως είπε, όσο χρειάζεται η χώρα για να σταθεί στα πόδια της, επισημαίνοντας ότι οι υπονομεύσεις δεν μπορούν να λύσουν τα προβλήματα της χώρας.

«Για δύο τρία χρόνια πρέπει όλοι να σταματήσουμε τους τακτικισμούς, τις αλληλοϋπονομεύσεις. Πρέπει να αντιληφθείτε ότι το πολιτικό σύστημα πρέπει να δείχνει προς τα έξω καλή εικόνα. Τόσο δύσκολο είναι να το αντιληφθείτε; Τόσο γλυκειά είναι η εξουσία που δεν μπορείς να την χάσεις;» ανέφερε χαρακτηριστικά, καλώντας ταυτόχρονα τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συμβάλει σε αυτή την κατεύθυνση.

«Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι για 2-3 χρόνια, μέχρι να αποκτήσει η χώρα σοβαρότητα, είναι ανάγκη να γίνει μια τέτοια κυβέρνηση. Γιατί και η ΝΔ να πάρει την εξουσία θα καταρρεύσει εντός 4μηνου. Είδατε οι αυτοδυναμίες που οδήγησαν. Η χώρα πτώχευσε από τις αυτοδυναμίες. Το παραμύθι ότι θα σώσετε τη χώρα πρέπει να σταματήσει, γιατί είναι ο τροφοδότης του δικομματισμού» σημείωσε και πρόσθεσε: «Εμείς ως Κεντρώοι θα μαχόμαστε για τη συναίνεση».

Επίσης, ο κ. Λεβέντης εμφανίστηκε επικριτικός και κατά του ΠΑΣΟΚ, που όπως είπε, μαζεύτηκε για το συνέδριο του και το μόνο που έκανε ήταν αλλαγή του σήματος του κόμματος και «από τρικολόρ που ήταν έγινε τετρακολόρε, αρνούμενοι τον ήλιο γιατί ντρέπονται».

Τέλος, ο κ. Λεβέντης εξέφρασε την διαφωνία του για μονιμοποίηση των συμβασιούχων, τονίζοντας ότι αυτό που πρέπει να γίνει είναι «να διορθώσουμε το ελληνικό Δημόσιο και να πάψει η γάγγραινα της ψηφοθηρίας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών