Αποφασίζει το δικαστήριο για το «συνδικάτο του εγκλήματος» και την απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Αποφασίζει το δικαστήριο για το «συνδικάτο του εγκλήματος» και την απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου

13:36 | 27/9/17

Η ώρα της κρίσης τρία χρόνια μετά την έναρξη της δευτεροβάθμιας δίκης

Η ώρα της κρίσης για τους κατηγορούμενους στην υπόθεση του αποκαλούμενου «συνδικάτου του εγκλήματος» και την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου έφτασε.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, το οποίο συνεδριάζει στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, ανακοινώνει την ετυμηγορία του για τους 18 κατηγορουμένους, μεταξύ των οποίων οι καταδικασμένοι πρωτοδίκως σε ισόβια Παναγιώτης Βλαστός και Γιάννης Σκαφτούρος οι οποίοι φέρονται ότι κινούσαν τα νήματα της εγκληματικής ομάδας.

Η δικαστική απόφαση έρχεται τρία σχεδόν χρόνια από την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε η εγκληματική δράση ενός κυκλώματος που, όπως όλα δείχνουν, είχε απλώσει τα πλοκάμια του εντός αλλά εκτός φυλακής καταφέρνοντας να καλύπτει τις παράνομες συναλλαγές του.

Είναι ενδεικτικό ότι οκτώ χρόνια μετά την απαγωγή Παναγόπουλου τα 30 εκατομμύρια από τα λύτρα δεν έχουν εντοπιστεί γεγονός που προκάλεσε το σχόλιο του εισαγγελέα της έδρας Δημήτρη Ασπρογέρακα.

«Αναρωτιέμαι αν είναι δυνατόν στην εποχή μας με μια δυναμική τεχνολογία από την πλευρά της αποκάλυψης των εγκληματικών πράξεων, τόσα εκατομμύρια προσημειωμένα να μην έχουν βρεθεί πουθενά τόσα χρόνια μετά… Αυτό το χρήμα καλύφθηκε. . Ο αριθμός και μόνο προκαλεί ίλιγγο ακόμα και σε εκείνους που το έχουν» ανέφερε στην αγόρευση του ο εισαγγελικός λειτουργός ο οποίος χαρακτήρισε την συγκεκριμένη υπόθεση «νομικό χάρτη του οργανωμένου εγκλήματος της χώρας μας».

Ως ηθικοί αυτουργοί της απαγωγής του εφοπλιστή , στις 12 Ιανουαρίου του 2009, στο Καβούρι, έχουν καταδικαστεί πρωτοδίκως οι Παν. Βλαστός και Γ. Σκαφτούρος ενώ ως φυσικοί αυτουργοί οι Αρ. Κλεφτόγιαννης, Γ. Κατσαγιάννης, Απ. Πετράκης και Χ. Μουστάκας.

Σε πρώτο βαθμό οι δικαστές, κατά πλειοψηφία, είχαν απαλλάξει από τις κατηγορίες της εμπλοκής στην απαγωγή του Περικλή Παναγόπουλου τους κατηγορούμενους Βασίλη Στεφανάκο, Γιώργο Τρομπούκη, Εμμανουήλ Σκαρλάτο και Ιωάννη Θώδη.
Παράλληλα, είχαν κριθεί ένοχοι δέκα από τους κατηγορούμενους για σειρά εκρήξεων, ανάμεσα στους οποίους ο Βασίλης Στεφανάκος και ο Γιώργος Τρομπούκης, οι οποίοι δικάζονται εκ νέου.

Τέσσερις, επίσης, από τους κατηγορουμένους κρίθηκαν ένοχοι πρωτοδίκως, για τη δολοφονία του επιχειρηματία Ι. Γούσιου το 2008 στο Γαλάτσι, η οποία περιλαμβάνεται στη δικογραφία σε βάρος τους. Για τη δολοφονία αυτή ηθικοί αυτουργοί της κρίθηκαν οι Παναγιώτης Βλαστός και Γιάννης Σκαφτούρος, ενώ ο Αριστομένης Κλεφτόγιαννης κρίθηκε ως φυσικός αυτουργός και άμεσος συνεργός του θεωρήθηκε ο Γιώργος Κατσαγάνης.

πηγή

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών