ΚΑΣ: Σήμερα κληρώνει για Ελληνικό | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

ΚΑΣ: Σήμερα κληρώνει για Ελληνικό

15:19 | 27/9/17

Τρίτη κρίσιμη συνεδρίαση σήμερα του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για το θέμα του Ελληνικού. Τέλος στο σήριαλ επιδιώκει να δώσει η κυβέρνηση

Ξεκίνησε το μεσημέρι της Τετάρτης η συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου η οποία το απόγευμα θα ασχοληθεί και με το μείζον θέμα του Ελληνικού. Πρόκειται για την τρίτη
συνεδρίαση που θα ασχοληθεί με το εάν η περιοχή του αεροδρομίου θα χαρακτηρισθεί αρχαιολογικού ενδιαφέροντος ή όχι. Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη είχε διακοπεί ενώ η δεύτερη συνεδρίαση είχε αναβληθεί καθώς όλα έδειχναν ότι υπήρχαν σημαντικές πιθανότητες να χαρακτηρισθεί ο ως αρχαιολογικού ενδιαφέροντος ο χώρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Μαξίμου επιδιώκει με κάθε τρόπο να δοθεί σήμερα ένα θετικό τέλος στο συγκεκριμένο σήριαλ, ώστε να προχωρήσει η επένδυση, που συνεπάγεται τη δημιουργία συνολικά 75.000 θέσεων εργασίας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι μετά την λήξη της δεύτερης συνεδρίασης του ΚΑΣ η αρμόδια υπουργός Λυδία Κονιόρδου είχε δεχθεί επιστολή από την διοίκηση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων με την οποία την καλούσε για την άμεση κήρυξη - οριοθέτηση ως αρχαιολογικών χώρων στην περιοχή (...) όπως ο νόμος ορίζει και με την επιφύλαξη για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματος του.

Ο σκόπελος του ΚΑΣ και η έγκριση του Σχεδίου Ολοκληρωμενης Ανάπτυξης  θεωρείται κομβικής σημασίας δεν είναι όμως ο μόνος στον δρόμο για την έκδοση του Προεδρικου Διατάγματος για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. Μεταξύ των άλλων αναμένεται η απόφαση του δασάρχη Πειραιά για το εάν τμήμα του αεροδρομίου είναι δασική έκταση, η μετεγκατάσταση του αμαξοστασίου του ΟΣΥ και η χωροθέτηση καζίνο στον χώρο του πρώην αεροδρομίου.

πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών