Στο αρχείο η υπόθεση των καταγγελιών του έγκλειστου επιχειρηματία για το «Noor 1» | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Στο αρχείο η υπόθεση των καταγγελιών του έγκλειστου επιχειρηματία για το «Noor 1»

15:19 | 15/9/17

Στο πόρισμα δεν προκύπτουν ευθύνες και κατά εκείνων των προσώπων που κατονόμασε

Δυο μήνες μετά την αυλαία στην έρευνα της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά με αφορμή τις καταγγελίες του ισοβίτη Ευθύμιου Γιαννουσάκη ότι δέχθηκε πιέσεις για να εμπλέξει στην υπόθεση
του πλοίου Noor1 τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη ο αρμόδιος εισαγγελέας «έδειξε» το δρόμο για το αρχείο, για σκέλος της υπόθεσης.

Στο 20σέλιδο πόρισμά του ο εισαγγελέας εφετών Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρει πως δεν προέκυψαν ευθύνες σε βάρος της εισαγγελέως Ειρήνης Τζήβα, που επισκέφθηκε τον ισοβίτη στις φυλακές προκειμένου να πάρει κατάθεση, όπως και για τον δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο. Επιπλέον, από την έρευνα του εισαγγελικού λειτουργού φέρεται να μην προέκυψαν στοιχεία εμπλοκής στην υπόθεση και κατά εκείνων των προσώπων που κατονόμασε, σε κατάθεση του, ο επικεφαλής της εφημερίδας «Παραπολιτικά» Γιάννης Κουρτάκης.

Την ίδια ώρα, το Ναυτοδικείο θα αναλάβει την περαιτέρω αξιολόγηση του ανακριτικού υπαλλήλου του Λιμενικού Σώματος Παναγιώτη Χριστοφορίδη οποίος, επίσης, σύμφωνα με τις καταγγελίες, είχε ασκήσει πιέσεις σε βάρος του ισοβίτη. Και αυτό γιατί ο εισαγγελέας εφετών, απέστειλε τη δικογραφία στο Ναυτοδικείο καθώς κατά το νόμο είναι αρμόδιο για τη συγκεκριμένη περίπτωση Χριστοφορίδη, ως υπηρετούντος στο Λιμενικό Σώμα.

Παράλληλα, η δικογραφία διαβιβάζεται στις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να διενεργηθεί πειθαρχικός έλεγχος σωφρονιστικών υπαλλήλων που εμφανίζονται να είχαν την ευθύνη φύλαξης του ισοβίτη ώστε να ελεγχθούν τυχόν πειθαρχικά παραπτώματα (σ.σ. πώς είχε τηλέφωνο κ.λπ.)

Σε ό,τι αφορά τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμένο η δικογραφία έχει διαβιβαστεί στη Βουλή, όπου ήδη έχει κατατεθεί και αίτημα για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής από την αξιωματική αντιπολίτευση αφού ο εισαγγελέας δεν έχει αρμοδιότητα από το νόμο να ασχοληθεί με πολιτικά πρόσωπα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνεχίζεται από την Εισαγγελία η έρευνα για όσα κατήγγειλε ο ίδιος ο κ. Καμένος για παραλείψεις στην έρευνα για την υπόθεση του Noor1 ενώ ανοικτή παραμένει και αυτή που διενεργεί η εισαγγελέας Ειρήνη Τζήβα σχετικά με την χρηματοδότηση του ναρκοφορτίου.

πηγή

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών