Πλακιωτάκης: Ο προϋπολογισμός εξαθλιώνει περισσότερο τη μεσαία τάξη | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Πλακιωτάκης: Ο προϋπολογισμός εξαθλιώνει περισσότερο τη μεσαία τάξη

13:42 | 20/12/17

Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε πως χρειάζεται ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής

Ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννης Πλακιωτάκης, μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 και σχολιάζοντας τη χθεσινή (19/12) ψήφιση του προϋπολογισμού,
ανέφερε πως ψηφίστηκε ένας προϋπολογισμός που εξαθλιώνει όλο και περισσότερο τη μεσαία τάξη και “σκοτώνει τα όνειρα των νέων ανθρώπων”, βασιζόμενος σε μια αποτυχημένη συνταγή.

Ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε πως χρειάζεται ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής, μέσω της μείωσης των φόρων και δημιουργίας ενός περιβάλλοντος προσέλκυσης των επενδύσεων και το πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας δεν λύνεται με επιδόματα.

Εν συνεχεία ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως οι μεταρρυθμίσεις οι οποίες εφαρμόστηκαν επί Νέας Δημοκρατίας, χρειάζονταν ένα διάστημα για να απορροφηθούν και το πρόγραμμα που ψηφίστηκε το Μάιο του 2014 προέβλεπε τη μείωση της ανεργίας το 2018 στο 16%. Η πραγματικότητα, όμως, είναι ότι η ανεργία μετά την ανάληψη των κυβερνητικών καθηκόντων από το ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει φτάσει σε ικανοποιητικό επίπεδο, με το 1/3 των νέων ανθρώπων να αμείβεται με 360 ευρώ, τη στιγμή που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο προεκλογικά για κατώτατο μισθό στα 750 ευρώ.

Για τη μείωση της ψαλίδας μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, όπως δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο κ. Πλακιωτάκης υπογράμμισε πως οι δημοσκοπήσεις συμφωνούν στο ότι η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να διατηρεί ισχυρό προβάδισμα και διαβεβαίωσε ότι με την παρουσίαση του προγράμματός της παράταξής του, και όσων παρουσιάστηκαν στο συνέδριο της, η διαφορά θα διευρυνθεί περισσότερο. Η Νέα Δημοκρατία είναι υπέρ της ενίσχυσης της δημόσιας κρατικής ασφάλισης, της αύξησης της απασχόλησης, και της πάταξη της μαύρης εργασίας, επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Ιωάννης Πλακιωτάκης σε ο,τι αφορά ορισμένα βασικά σημεία του προγράμματος της παράταξής του.

πηγή

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών