Εντολή για διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών των εργαζόμενων στα μέσα σταθερής τροχιάς | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Εντολή για διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών των εργαζόμενων στα μέσα σταθερής τροχιάς

16:31 | 23/1/13

Κατεπείγουσα εντολή της προϊσταμένης της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Παναγιώτας Φάκου

Κατεπείγουσα εντολή της προϊσταμένης της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Παναγιώτας Φάκου, στην κρατική ασφάλεια να καλέσει σε καταθέσεις υπεύθυνους και εργαζόμενους στα μέσα σταθερής τροχιάς για τυχόν ποινικές ευθύνες για τα αδικήματα της απιστίας και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης όσων κάνουν μαζικά χρήση αδειών σε περίοδο απεργιών με βάση τα στοιχεία του υπουργού Ανάπτυξης.

Η κρατική ασφάλεια ταυτόχρονα θα λάβει καταθέσεις για να διαπιστώσει εάν υφίσταται παραβίαση δικαστικής απόφασης μετά τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Εν τω μεταξύ, αναφορά κατέθεσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ Νικόλαος Παπαθανάσης  ο οποίος κάνει λόγο για ανεπάρκεια των εργαζομένων στο προσωπικό ασφάλειας.

Η διοίκηση της εταιρίας Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ )έχει προσφύγει στα αρμόδια δικαστήρια και για τη σημερινή 24ωρη απεργία στο μετρό. Η απόφαση αναμένεται αργότερα το απόγευμα.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ Fm», κάλεσε τους «πρωτεργάτες» των κινητοποιήσεων να συμμορφωθούν «μέχρι αύριο» με τις δικαστικές αποφάσεις, προειδοποιώντας ότι διαφορετικά «θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου».

Παρά ταύτα, κι ενώ παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο της επίταξης, οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ δεν εμφαίνονται διατεθειμένοι να διακόψουν τις απεργίες, με τον πρόεδρο του σωματείου Εργαζομένων Κίνησης, Χρήστο Κούκη, να σημειώνει πως «Θα έχουμε μπλακ - αόυτ στις συγκοινωνίες εάν η κυβέρνηση προχωρήσει σε επίταξη και αυτό δεν είναι απειλή».

 Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε οτι ο ολισθηρός δρόμος της πολιτικής επιστράτευσης που επιλέγει η κυβέρνηση όχι μόνο δεν θα δώσει λύσεις στα προβλήματα  των δημόσιων συγκοινωνιών αλλά θα τα οξύνει.

Υπενθυμίζεται οτι από τις 4 το απόγευμα λειτουργούν κανονικά ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ.

Αύριο Πέμπτη, στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ, λόγω γενικής συνέλευσης των εργαζομένων.

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών