Ιταλία: Πέθανε ο ντον Γκάλο, ο ιερέας των απόκληρων | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Ιταλία: Πέθανε ο ντον Γκάλο, ο ιερέας των απόκληρων

22:18 | 22/5/13
Με ένα πούρο στο στόμα, με βαθιά φωνή και ένα χαμόγελο στο πρόσωπο…έτσι ήταν ο ντον Γκάλο, ο ιερέας των απόκληρων, των τελευταίων, των ανθρώπων που ήταν ξεχασμένοι από την πολιτεία...

Ο 84χρονος αγαπητός ιερέας έσβησε σήμερα, έπειτα από σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Παρά τις δυσκολίες και παρά την προχωρημένη ηλικία, ο ντον Γκάλο βρισκόταν πάντα στο πλάι όσων είχαν ανάγκη, έδινε ελπίδα και συμπαράσταση σε εκείνους που την χρειάζονταν και δε δίσταζε να μιλήσει ανοιχτά για πολλά θέματα ταμπού της εκκλησίας, όπως η ομοφυλοφιλία.

Αλλωστε, πριν λίγο καιρό είχε προκαλέσει όταν είχε πει ότι θα ήθελε ένας Πάπας να είναι γκέι. «Θα ήταν υπέροχο να είχαμε έναν ομοφυλόφιλο Πάπα. Η σκέψη και μόνο ότι εμφανίζεται στην πλατεία Αγίου Πέτρου και ομολογεί (ότι είναι ομοφυλόφιλος) θα ήταν πολύ σπουδαίο. Υπάρχει ισότητα ανάμεσα στα παιδιά του Θεού, αυτή είναι η ουσία του Ευαγγελίου, είμαστε όλοι υιοί και θυγατέρες του Θεού», είχε δηλώσει σοκάροντας κάποιους.

Ωστόσο, η πληθωρική του προσωπικότητα δεν συναντούσε όρια, μιλούσε για όλα χωρίς φόβο, ακόμα και αν κάποιοι τον χαρακτήριζαν «πολύ αριστερό». Ηταν, ο Τσε Γκεβάρα της εκκλησίας, πάντα έτοιμος να συνδράμει τους αδυνάμους και να αναστατώσει με τις επαναστατικές δηλώσεις του.

Η καρδιά του, όμως, δεν άντεξε. Παρά τις επίμονες προσπάθειες των παιδιών της ενορίας του να επισκεφθεί γιατρό εκείνος αρνείτο πεισματικά και όταν πια νοσηλεύτηκε ήταν αργά. «Ονειρεύομαι μια Εκκλησία που να μην είναι χωρισμένη από τους άλλους, που να μην είναι πάντα έτοιμη να καταδικάσει, αλλά να είναι αλληλέγγυα, να είναι σύντροφος», είχε γράψει στο twitter πριν εισαχθεί στο νοσοκομείο και αυτό το όνειρο τον συντροφεύει πια στον γαλήνιο ύπνο του.

Πηγή: protothema.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών