G20: Κατ' ιδίαν συνάντηση Ομπάμα - Πούτιν | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

G20: Κατ' ιδίαν συνάντηση Ομπάμα - Πούτιν

21:01 | 6/9/13
Κατ’ ιδίαν συνάντηση είχαν ο αμερικανός πρόεδρος με το ρώσο ομόλογό του στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20 στην Αγία Πετρούπολη, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η διάσταση απόψεων μεταξύ των δυο πλευρών για το θέμα της στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία παρέμεινε...

"Εγώ και ο Ομπάμα δεν συμφωνούμε για τη Συρία, αλλά ακούμε ο ένας τον άλλον" ανέφερε ο Βλάντιμιρ Πούτιν. Επανέλαβε ότι η χρήση χημικών όπλων στη Συρία ήταν μια προβοκάτσια με στόχο να προκληθεί στρατιωτική επέμβαση.

Σε συνέντευξή του, νωρίτερα  ο αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφαλείας Μπεν Ρόουντς τόνισε ότι ο πρόεδρος Ομπάμα "εξέφρασε για μια ακόμα φορά την απόλυτη πεποίθησή του ότι η κυβέρνηση Άσαντ εξαπέλυσε την επίθεση με χημικά όπλα που σκότωσε 1.429 ανθρώπους".

Σύμφωνα με τον Ρόουντς, ο Ομπάμα είπε στους ηγέτες της G20 ότι είναι σημαντικό να διατηρηθούν οι διεθνείς κανόνες κατά της χρήσης των χημικών όπλων και υπογράμμισε το "κλίμα παράλυσης" στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Ο Ρόουντς τόνισε εξάλλου ότι η Ρωσία δεν έχει "τίποτα να συνεισφέρει" στην πολιτική συζήτηση στις ΗΠΑ, μετά την άρνηση του ρεπουμπλικάνου προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων να συναντηθεί με ρωσική αντιπροσωπεία για το θέμα αυτό και κατηγόρησε για μια ακόμα φορά τη Μόσχα ότι "αρνείται να ενεργήσει" στον ΟΗΕ κατά του καθεστώτος της Δαμασκού και ότι θέλει "να αποφύγει τα σοβαρά προβλήματα" αυτής της υπόθεσης.

"Οι Ρώσοι έχουν υποστηρίξει τον 'Ασαντ όποια κι αν είναι τα γεγονότα, ό,τι κι αν κάνει το καθεστώς. Δεν περιμένουμε συνεργασία με τους Ρώσους στο θέμα των χημικών όπλων", τόνισε ο Ρόουντς.

H Mόσχα από την πλευρά της προειδοποίησε τις ΗΠΑ για τους κινδύνους που θα δημιουργούσαν ενδεχόμενα πλήγματα εναντίον των αποθεμάτων χημικών υλικών στη Συρία, σε ανακοίνωση η οποία εκδόθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών