Περιορισμούς στα δικαιώματα των Ευρωπαίων μεταναστών ζητά ο Κάμερον | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Περιορισμούς στα δικαιώματα των Ευρωπαίων μεταναστών ζητά ο Κάμερον

15:11 | 6/9/13
Σαφή καθιστά με συνέντευξή του στους Times o Ντέιβιντ Κάμερον την πρόθεσή του να επιβάλλει περιορισμούς στην εύρεση εργασίας στη Βρετανία σε πολίτες των υπολοίπων χωρών-μελών της ΕΕ, καθώς και να περιορίσει την πρόσβαση όσων ήδη ζουν στη χώρα στο σύστημα κρατικών επιδομάτων...

Ο Βρετανός πρωθυπουργός θεωρεί τους περιορισμούς στην παροχή επιδομάτων σε Ευρωπαίους μετανάστες από τις βασικές απαιτήσεις της κυβέρνησής του στις διαπραγματεύσεις για τη «νέα σχέση» με τις Βρυξέλλες, την οποία επιδιώκει να διαμορφώσει πριν από το βρετανικό δημοψήφισμα για παραμονή ή έξοδο από την ΕΕ.

«Θα μπορούσε το όλο πρόβλημα της μετανάστευσης, τα προβλήματα του τουρισμού επιδομάτων να είναι μέρος της διασφάλισης μια ευρωπαϊκής σχέσης που λειτουργεί σωστά για τη Βρετανία; Ναι, ασφαλώς μπορεί», δηλώνει ο κ. Κάμερον. Προσθέτει ότι οι προσωρινοί περιορισμοί που είχαν τεθεί το 2004 στην έλευση Βουλγάρων και Ρουμάνων στη Βρετανία και οι οποίοι λήγουν στο τέλος του έτους, υπήρξαν «απολύτως ζωτικής σημασίας».

Ο Βρετανός ηγέτης αναφέρει ότι από το 2014 η κυβέρνησή του δεν μπορεί να σταματήσει τους πολίτες των δύο βαλκανικών κρατών από την αναζήτηση εργασίας επί βρετανικού εδάφους, ένα θέμα που έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις για το μεταναστευτικό στη χώρα.

Οι Times αναφέρουν ότι η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ υιοθέτησε στην προεκλογική της εκστρατεία την άποψη που διατυπώνει το Λονδίνο ότι τα κράτη-μέλη πρέπει να ανακτήσουν εξουσίες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ ανάλογη στάση φαίνεται να υιοθετούν οι Ολλανδία, Δανία και Αυστρία.

Ο κ. Κάμερον τονίζει επίσης στη συνέντευξή του ότι διαφωνεί με όσους πιστεύουν ότι είναι ώρα να εγκαταλείψει η Βρετανία το διεθνή της ρόλο. Όπως αναφέρει, «η Βρετανία πρέπει να είναι ανοιχτή, πρέπει να εμπλέκεται στις εξελίξεις, πρέπει να αξιοποιεί στο έπακρο όλα τα δίκτυα στα οποία συμμετέχει: την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τα Ηνωμένα Έθνη, το G8, το G20».

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών