Μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων στη Βαγδάτη με τουλάχιστον 16 νεκρούς | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων στη Βαγδάτη με τουλάχιστον 16 νεκρούς

21:25 | 17/9/13
Με αμείωτη ορμή συνεχίστηκε την Τρίτη το κύμα βίας που ταλανίζει το Ιράκ, αφότου τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε μία σειρά βομβιστικών επιθέσεων που έπληξε διάφορες περιοχές της Βαγδάτης, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Associated Press...

Η πλέον αιματηρή επίθεση σημειώθηκε σε πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο της συνοικίας Χουσεϊνίγια, όταν αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη, προκαλώντας τον θάνατο πέντε ανθρώπων και τον τραυματισμό 14.

Ακόμα τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 21 τραυματίστηκαν από μία άλλη έκρηξη κοντά σε κατάστημα χυμών στο κέντρο της ιρακινής πρωτεύουσας. Επίσης στο κέντρο, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν λόγω έκρηξης παγιδευμένου αυτοκινήτου κοντά σε εστιατόριο.

Ο κύκλος του αίματος έκλεισε στο δυτικό τμήμα της Βαγδάτης, όπου δύο βομβιστικές επιθέσεις οδήγησαν στο θάνατο έξι ανθρώπους και τραυμάτισαν άλλους 20.

Το Ιράκ έχει βιώσει ένα νέο εντυπωσιακό κύμα σεκταριστικής βίας από τις αρχές του έτους, εγείροντας νέους φόβους για ενδεχόμενο εμφύλιας σύρραξης μεταξύ της Σιιτικής πλειοψηφίας και της Σουνιτικής μειονότητας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των Ηνωμένων Εθνών, περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω της αναζωπύρωσης της βίας από τις αρχές του 2013, με τον Αύγουστο να «θρηνεί» μονάχος περισσότερα από 800 θύματα.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών