Βίντεο με επτά Δυτικούς ομήρους δημοσίευσε η Αλ-Κάιντα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Βίντεο με επτά Δυτικούς ομήρους δημοσίευσε η Αλ-Κάιντα

02:16 | 17/9/13
Βίντεο που φέρεται να δείχνει επτά Δυτικούς ομήρους που βρίσκονται στα χέρια του βορειοαφρικανικού βραχίονα της αλ-Κάιντα (AQIM) έδωσε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα το πρακτορείο ειδήσεων της Μαυριτανίας...

Πρόκειται για τέσσερις Γάλλους, οι οποίοι απήχθησαν από μία εγκατάσταση ουρανίου στο βόρειο Νίγηρα τον Σεπτέμβριο του 2010, έναν Ολλανδό, ένα Σουηδό και ένα Νοτιοαφρικανό, οι οποίοι απήχθησαν στο βόρειο Μάλι τον Νοέμβριο του 2011.

Οι γάλλοι όμηροι φέρονται να δηλώνουν στο βίντεο πως θεωρούν την γαλλική κυβέρνηση ως υπεύθυνη για οτιδήποτε κακό τους συμβεί και καλούν το Παρίσι δράσει για την απελευθέρωσή τους.

Η αυθεντικότητα του εν λόγω βίντεο, το οποίο φέρεται να κινηματογραφήθηκε στις 27 Ιουνίου, δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί.

Η AQIM κρατά συνολικά οκτώ Ευρωπαίους ομήρους, συμπεριλαμβανομένων πέντε γάλλων πολιτών. Ένας άλλος γάλλος όμηρος, ο Φιλιπ Βερντόν, ο οποίος απήχθη στο Μάλι το 2011, βρέθηκε νεκρός στις αρχές του 2013, έχοντας εκτελεστεί με μία σφαίρα στο κεφάλι, σύμφωνα με τις γαλλικές Αρχές.

Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ έχει διαμηνύσει πως το Παρίσι καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να απελευθερώσει τους ομήρους.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών