Με 235 «ναι» πέρασε η τροπολογία για την αναστολή χρηματοδότησης κομμάτων | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Με 235 «ναι» πέρασε η τροπολογία για την αναστολή χρηματοδότησης κομμάτων

01:04 | 23/10/13
«Παρών» ψήφισαν 34 βουλευτές - Αποχώρησε η Χρυσή Αυγή...

Με 235 «ναι», από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ της Δημοκρατικής Αριστεράς και ορισμένους από τους βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων υπερψηφίστηκε η αναστολή της χρηματοδότησης πολιτικών κομμάτων, σε περίπτωση που ασκηθεί δίωξη κατά στελεχών για εμπλοκή σε εγκληματική οργάνωση ή σε τρομοκρατική δραστηριότητα. «Παρών», ψήφισαν 34 βουλευτές.

Η ψηφοφορία ήταν ονομαστική, ύστερα από αίτημα της ονομαστικής ψηφοφορίας - που κατέθεσαν νωρίτερα 18 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Από το ΣΥΡΙΖΑ, «παρούσα» ψήφισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, παρόλο που ψήφισε «ναι», με ανακοίνωσή του διαφοροποίησε τη στάση του, καθώς εκφράζει αντιρρήσεις επί της τροπολογίας, αλλά εξηγώντας τη στάση του όσον αφορά την ψηφοφορία, είπε ότι δεν ήθελε αυτή η διαφωνία να τύχει εκμετάλλευσης από το ΠΑΣΟΚ. Επίσης απών από την ψηφοφορία ήταν ο Μανώλης Γλέζος.

Η Χρυσή Αυγή αποχώρησε νωρίτερα από την αίθουσα του κοινοβουλίου και απείχε από τις τρεις ψηφοφορίες «εις ένδειξη διαμαρτυρίας».

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών