Παύτηκε ο «επίσκοπος της μόστρας», αφού έδωσε 31 εκ. για το σπίτι του | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Παύτηκε ο «επίσκοπος της μόστρας», αφού έδωσε 31 εκ. για το σπίτι του

19:34 | 23/10/13
Την παύση του επισκόπου του Λίμπουργκ στη Γερμανία, γνωστού και ως «επισκόπου της μόστρας», από τα καθήκοντά του, ανακοίνωσε την Τετάρτη το Βατικανό, στον απόηχο σειράς δημοσιευμάτων αναφορικά με τον πλουσιοπάροχο τρόπο ζωής του ανώτερου κληρικού...

Στο επίκεντρο του σκανδάλου βρίσκεται η δαπάνη 31 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή και ανακαίνιση της επίσημης κατοικίας του επισκόπου, στην οποία περιλαμβάνονται ένα μπάνιο, που κόστισε 15.000 ευρώ, ένα τραπέζι συνεδριάσεων αξίας 25.000 ευρώ, και ένα ιδιωτικό παρεκκλήσι που κόστισε, αισίως, 2,9 εκατομμύρια ευρώ. Η αρχική εκτίμηση ήταν πως τα έργα θα κόστιζαν 5,5 εκ .ευρώ.

Ο ίδιος ο επίσκοπος του Λίμπουργκ, Τέμαρτζ βαν Ελστ, ισχυρίζεται πως το επιπλέον κόστος πηγάζει από κανονισμούς που αφορούν ιστορικά προστατευόμενα κτήρια.

Δεν είναι μάλιστα η πρώτη φορά που ο επίσκοπος βρίσκεται στο επίκεντρο αρνητικής δημοσιότητας, αφότου πρόσφατα αποφάσισε να ταξιδέψει στην Ινδία με εισιτήριο πρώτης θέσης προκειμένου να επισκεφτεί τους φτωχούς.

Η παύση του επισκόπου έρχεται δύο μόλις ημέρες αφότου συναντήθηκε με τον πάπα για να συζητήσουν το ζήτημα, μετά τα δημοσιεύματα που εμφανίστηκαν στον γερμανικό Τύπο.

«Έχει δημιουργηθεί μία κατάσταση όπου ο επίσκοπος δεν μπορεί πλέον να ασκήσει τα επισκοπικά του καθήκοντα», ανακοίνωσε λιτά το Βατικανό, δίχως να αποσαφηνίσει το διάστημα για το οποίο ο επίσκοπος θα παραμείνει μακριά από τη θέση του.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών