Εισβολή διαδηλωτών στο υπουργείο Οικονομικών της Ταϊλάνδης | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Εισβολή διαδηλωτών στο υπουργείο Οικονομικών της Ταϊλάνδης

14:47 | 25/11/13
Στο υπουργείο Οικονομικών της Ταϊλάνδης εισέβαλαν το πρωί της Δευτέρας δεκάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές, όπως μεταδίδουν το Γαλλικό Πρακτορείο και το πρακτορείο Reuters, καθώς συνεχίζονται οι ταραχές στη χώρα...

«Αύριο θα καταλάβουμε όλα τα υπουργεία για να δείξουμε στο σύστημα [του αδελφού του πρωθυπουργού] πως δεν έχει τη νομιμότητα να κυβερνά», φώναξε προς το πλήθος ένας από τους ηγέτες των διαδηλώσεων, ο Σουθέπ Τσαουγκσουμπάν.

Αιτία των διαδηλώσεων είναι ένα αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο που θα παραχωρούσε αμνηστία σε διάφορους κατηγορούμενους που εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς, μεταξύ των οποίων και τον αδελφό του νυν πρωθυπουργού.

Το επίμαχο νομοσχέδιο καταψηφίστηκε στη Γερουσία στις αρχές Νοεμβρίου.

Η εισβολή στο κτήριο του υπουργείου Οικονομικών έρχεται μία ημέρα μετά τις μαζικές κινητοποιήσεις που έλαβαν χώρα την Κυριακή σε πολλές πόλεις της ασιατικής χώρας.

Οι κινητοποιήσεις συνεχίστηκαν τη Δευτέρα, καθώς, σύμφωνα με την Αστυνομία, περίπου 30.000 διαδηλωτές βάδισαν κατά 30 κυβερνητικών και κρατικών εγκαταστάσεων, συμπεριλαμβανομένων στρατιωτικών και αστυνομικών βάσεων, αλλά και τηλεοπτικών σταθμών.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών