Νέα κυβέρνηση χωρίς εκλογές στην Ιταλία ζητά ο Ρέντσι | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Νέα κυβέρνηση χωρίς εκλογές στην Ιταλία ζητά ο Ρέντσι

18:24 | 13/2/14
Κλιμακώνεται η πολιτική κρίση στην Ιταλία, καθώς την Πέμπτη ο επικεφαλής του συμπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος (PD) Ματέο Ρέντσι απέσυρε εμμέσως πλην σαφώς τη στήριξή του για την κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα, ζητώντας την αντικατάστασή της, χωρίς όμως προσφυγή σε εκλογές.

Μιλώντας στην ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος, από το οποίο προέρχεται ο κ. Λέτα, ο 39χρονος Ρέντσι κάλεσε για μία «νέα φάση με μία νέα κυβέρνηση, που θα στηρίζεται από την ίδια συμμαχία» κεντροαριστεράς και κεντροδεξιάς.

«Ευχαριστούμε τον πρωθυπουργό Λέτα», συμπλήρωσε με νόημα ο κ. Ρένζι.

Ο γραμματέας του PD τόνισε πως «είναι αναγκαίο να γίνει μια νέα προσπάθεια για να ξεπεραστεί η οικονομική και κοινωνική κρίση», προσθέτοντας ότι «δεν θέλουμε να σύρουμε σε μια δίκη την κυβέρνηση, αλλά πρέπει να γυρίσουμε σελίδα».

Ο κ. Ρέντσι επέμεινε ότι «δεν υφίσταται προσωπική σύγκρουση με τον Λέτα, αλλά η Ιταλία βρίσκεται σε τέλμα και χρειάζεται άμεσα μια βαθύτατη αλλαγή».

Ο Ενρίκο Λέτα επέλεξε να μην λάβει μέρος στη συνεδρίαση της ηγετικής ομάδας του PD. «Προτιμώ να περιμένω στο γραφείο μου τις αποφάσεις που θα ληφθούν, ώστε όλοι [...] να μπορέσουν να κάνουν ελεύθερα τις εκτιμήσεις τους και να πάρουν τις αποφάσεις τους όπως κρίνουν εκείνοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ρέντσι θεωρείται κυριότερος υποψήφιος για την αντικατάσταση του Λέτα στην πρωθυπουργία.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών