Σομαλία: 7 νεκροί από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Σομαλία: 7 νεκροί από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου

14:29 | 13/2/14
Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη σήμερα κοντά στην είσοδο του αυστηρά φρουρούμενου συγκροτήματος του διεθνούς αεροδρομίου του Μογκαντίσου, όπου έχουν τη βάση τους πολλοί ξένοι διπλωμάτες, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η αστυνομία υποψιάζεται ότι τον εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος λειτούργησε με τηλεχειρισμό, τοποθέτησαν μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης Αλ Σαμπάαμπ, που έχει δεσμούς με την Αλ Κάιντα. Η Αλ Σαμπάαμπ δεν ανέλαβε αμέσως την ευθύνη για την επίθεση.

"Ένα αυτοκίνητο γεμάτο εκρηκτικά εξερράγη με τηλεχειρισμό μπροστά από ένα κατάστημα τσαγιού λίγο έξω από το αεροδρόμιο", δήλωσε ο συνταγματάρχης της αστυνομίας Αμπντικαντίρ Άχμεντ.
"Μέχρι στιγμής έχουμε επιβεβαιώσει το θάνατο επτά ανθρώπων και τον τραυματισμό 15. Πολλά αυτοκίνητα κάηκαν. Πιστεύουμε πως η αλ-Σαμπάαμπ είναι πίσω από την επίθεση".

Ο Άχμεντ Όμαρ, μέλος του προσωπικού του αεροδρομίου, δήλωσε πως μια εκκωφαντική έκρηξη σημειώθηκε κοντά στο αεροδρόμιο και μετά "ο ουρανός γέμισε καπνό".

Παρόλο που οι αντάρτες της Αλ-Σαμπάαμπ απωθήθηκαν από το Μογκαντίσου το 2011 από τα ειρηνευτικά στρατεύματα της Αφρικανικής Ένωσης, έχουν πραγματοποιήσει βομβιστικές επιθέσεις στο Μογκαντίσου με στόχο κυβερνητικούς αξιωματούχους και ξένους πολίτες.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών