Ρελάνς από Μιχελάκη | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Ρελάνς από Μιχελάκη

17:05 | 13/2/14
Την ώρα που τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και ορισμένοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έβαλαν εναντίον του υπουργού Εσωτερικών που εφάρμοσε την απόφαση του ΣτΕ για την ψήφο των μεταναστών, ο Γ. Μιχελάκης καταθέτει στην αρμόδια επιτροπή της βουλής τον νομοσχέδιο για τον κώδικά μετανάστευσης που είχε παρουσιάσει σε συνέντευξη τύπου.

Πρόκειται για νομοσχέδιο που λύνει χρόνια και σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι νόμιμοι μετανάστες. Παράλληλα δείχνει την βούληση της κυβέρνησης προκειμένου να υπάρξει συγκεκριμένο σχέδιο για το μεταναστευτικό.


Μεταξύ άλλων ο κώδικας μετανάστευσης περιλαμβάνει:

• Μία ενιαία διαδικασία υποβολής αίτησης για τη χορήγηση ενιαίας άδειας διαμονής, η οποία θα επιτρέπει στους πολίτες τρίτων χωρών να διαμένουν στην ελληνική επικράτεια για εργασία, με στόχο να απλουστευθούν οι διαδικασίες εισδοχής τους και να διευκολυνθεί ο έλεγχος του καθεστώτος διαμονής τους και

• Ένα κοινό σύνολο δικαιωμάτων για τους εργαζομένους τρίτων χωρών που διαμένουν νόμιμα στην ελληνική επικράτεια, ανεξαρτήτως του σκοπού της αρχικής εισδοχής τους σε αυτήν, τα οποία βασίζονται σε ίση μεταχείριση με εκείνη που επιφυλάσσεται στους Έλληνες πολίτες.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών