Την Παρασκευή η προκαταβολή αποζημίωσης για την Κεφαλονιά | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Την Παρασκευή η προκαταβολή αποζημίωσης για την Κεφαλονιά

13:25 | 19/2/14
Την Παρασκευή θα δοθεί η προκαταβολή της αποζημίωσης για την οικοσκευή όσων οι κατοικίες έχουν κριθεί προσωρινά μη κατοικήσιμες στην σεισμόπληκτη Κεφαλονιά...

Αυτό ανακοίνωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου.

Σημειώνοντας ότι για τους πληγέντες έχει δοθεί ήδη το εφάπαξ βοήθημα ύψους περίπου 1.000 ευρώ, υποστήριξε ότι έχει προχωρήσει η διαδικασία για την καταβολή της προκαταβολής για την οικοσκευή.

Θα δίνεται αναλογικά με τον αριθμό των παιδιών και τα τετραγωνικά της οικείας, την ώρα που η εκκαθάριση θα γίνει ανάλογα με τις ζημιές.

«Τα πρώτα χρήματα θα καταβληθούν την Παρασκευή, αφού σήμερα ο επίτροπος θα εγκρίνει τα εντάλματα και οι άνθρωποι θα έχουν τα χρήματα για την οικοσκευή σε συνδυασμό με τα χρήματα για την ενοικίαση», είπε ο κ. Κεγκέρογλου.

Σημείωσε ότι το 20% θα προέρχεται από άτοκο δάνειο.

Ο κ. Κεγκέρογλου μίλησε για 54 εργατικές κατοικίες που έχουν κριθεί κατεδαφιστέες και οι υπόλοιπες χρειάζονται ανά κατασκευή.

Στο μεταξύ, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ έχει λάβει απόφαση για τις κατοικίες που έχουν κριθεί κατεδαφιστέες, τυχόν οφειλές να παγώσουν και να διαγραφούν.

Για τις υπόλοιπες κατοικίες αποφασίστηκε να δοθεί περίοδος χάριτος, προκειμένου για διάστημα δύο ετών να μην καταβάλονται οι υποχρεώσεις.

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα
Πηγή: real.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών