«Δεν είναι μονόδρομος αυτή η πολιτική» | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

«Δεν είναι μονόδρομος αυτή η πολιτική»

12:50 | 20/3/14
Αλλαγή πολιτικής ζήτησε από τη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματός του, ο Φώτης Κουβέλης, υποστηρίζοντας ότι «δεν είναι μονόδρομος αυτή η πολιτική» και «δεν ταυτίζεται η πολιτική σταθερότητα με τον συντηρητισμό».

Δήλωσε, πάντως, πως η ΔΗΜΑΡ είναι αντίθετη με την κυβερνητική πολιτική «που συνδυάζει την οικονομική αναποτελεσματικότητα με την κοινωνική αδικία».

Αλλά, διαφωνεί και με την αντιπολιτευτική πολιτική «που αρκείται σε εύκολους αφορισμούς, αντιτίθεται σε αναγκαίες πολιτικές, αθροίζει συντεχνιακά αιτήματα και εμφορείται από έναν παρωχημένο κρατισμό».

Υποστήριξε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα μπορούσε να επιτευχθεί με άλλη πολιτική και όχι υπερφορολόγηση, τεράστια μείωση μισθών και περικοπή των απαραίτητων κοινωνικών δαπανών και πως η ρήτρα που αξίωσε -όπως θύμισε- η ΔΗΜΑΡ για επιστροφή του 70% από αυτό πρέπει να υλοποιηθεί στο ακέραιο.

Ζήτησε να επιστραφεί το 70% με μέτρα κοινωνικής πολιτικής και όχι μόνο 500 εκατομμύρια ευρώ, καθώς και τα χρήματα να διατεθούν με προτεραιότητα σε αυτούς που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας…

Ο κ. Κουβέλης χαρακτήρισε ως κύρια ζητήματα τη μείωση της ανεργίας κατά δέκα ποσοστιαίες μονάδες τα επόμενα τρία χρόνια, την ποιοτική αναβάθμιση αντί απολύσεων του Δημόσιου Τομέα, την εξαίρεση των δικτύων της ΔΕΗ και του νερού από την πολιτική ιδιωτικοποιήσεων, την παροχή ρευστότητας στις επιχειρήσεις κ.ο.κ.

Αναφερόμενος στη συμπαράταξη του τρίτου πόλου, απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους πολίτες, που αυτοτοποθετούνται ως αριστεροί, κεντροαριστεροί και κεντρώοι.

Παράλληλα, απάντησε σε όσους ρωτούν γιατί δεν συμπράττουν με άλλες δυνάμεις του χώρου, μη ονοματίζοντας το ΠΑΣΟΚ.

«Διότι εμείς δεν επιδιώκουμε μιαν άνεργη ανάπτυξη, δεν είναι στόχος μας η παγίωση των ανισοτήτων και των αδικιών που βιώνονται και ποτέ δεν διορθώνονται, δεν μας εκφράζει η ολιγοπωλιακή διάρθρωση της αγοράς», είπε.

«Η δική μας κεντροαριστερά ενδιαφέρεται για τις εργασιακές σχέσεις, ιεραρχεί ως βασική μεταρρύθμιση την φορολογική, αποκρούει συντηρητικές απόψεις για την οργάνωση της κοινωνίας σε ζητήματα όπως της ιθαγένειας μεταναστών και τέλος διαφωνεί με την πώληση των ενεργειακών δικτύων, των λιμανιών και του νερού», πρόσθεσε.

Μιλώντας για τις επικείμενες ευρωεκλογές, χαρακτήρισε το ευρωψηφοδέλτιο «Δημοκρατική Αριστερά-Προοδευτική Συνεργασία» ως την αυθεντική πρόταση αλλαγής της Ευρώπης.

Επανέλαβε ότι οι ευρωβουλευτές της θα μετέχουν στην ευρωομάδα «Προοδευτική Συμμαχία των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» και κάλεσε τους βουλευτές και τους υποψηφίους ευρωβουλευτές να δώσουν την μάχη.

«Οι ευρωεκλογές είναι μια καθοριστική μάχη», είπε, καθώς η συμπαράταξη φιλοδοξεί να μετεξελιχθεί σε κινητήρια δύναμη μιας προοδευτικής πλειοψηφίας, όπως ανέφερε.

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα
Πηγή: real.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών