Ελεύθερος ο αρχηγός του ουκρανικού Ναυτικού που είχε «συλληφθεί» στην Κριμαία | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Ελεύθερος ο αρχηγός του ουκρανικού Ναυτικού που είχε «συλληφθεί» στην Κριμαία

10:43 | 20/3/14
Ελεύθερος αφέθηκε το πρωί της Πέμπτης ο επικεφαλής του ουκρανικού Ναυτικού αντιναύαρχος Σερχίι Χαΐντουκ, ο οποίος φέρεται να αιχμαλωτίστηκε την Τετάρτη στην Κριμαία από ρωσόφιλες δυνάμεις κατά τη διάρκεια εισβολής στο ναύσταθμο της Σεβαστούπολης, όπως ανακοίνωσε το Κίεβο.

Η απελευθέρωση του Χαΐντουκ έλαβε χώρα λίγες ώρες μετά από σχετική έκκληση του υπουργού Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοΐγκου.

Το Κίεβο κατήγγειλε την Τετάρτη πως ο αντιναύαρχος Χαΐντουκ υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει ναυτική βάση των ουκρανικών δυνάμεων συνοδεία ενόπλων, οι οποίοι έμοιαζαν με μέλη των ρωσικών ειδικών δυνάμεων.

Κατά τις τελευταίες ημέρες φιλορώσοι πολιτοφύλακες έχουν καταλάβει σειρά ουκρανικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων στην Κριμαία, υποχρεώνοντας ουκρανούς αξιωματικούς και στρατιώτες που υπηρετούν στη χερσόνησο να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους.

Το Κίεβο έχει εξουσιοδοτήσει του άνδρες του στην Κριμαία να χρησιμοποιούν ένοπλη βία για την ασφάλειά τους, χωρίς ωστόσο να έχει παρατηρηθεί κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται πως η μεταβατική ουκρανική κυβέρνηση έχει διαμηνύσει ότι σχεδιάζει να αποσύρει τους στρατιώτες της και τις οικογένειές τους από την Κριμαία.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών