Rostec: Ρίξαμε αμερικανικό κατασκοπευτικό πάνω από την Κριμαία | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Rostec: Ρίξαμε αμερικανικό κατασκοπευτικό πάνω από την Κριμαία

22:42 | 14/3/14
Αμερικανικό μη επανδρωμένο κατασκοπευτικό αεροσκάφος αναχαιτίστηκε πάνω από την Κριμαία και τελικά κατέπεσε στα εδάφη της χερσονήσου, όπως ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή ο ρωσικός κρατικός όμιλος εξοπλισμών Rostekhnologuii (Rostec), σε μία ανακοίνωση που στη συνέχεια εξαφανίστηκε από τον ιστότοπο το ομίλου.

«Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος πετούσε σε υψόμετρο περίπου 4.000 μέτρων και ουσιαστικά δεν ήταν ορατό από το έδαφος. Στάθηκε δυνατόν να διακόψουμε την επαφή του με τους Αμερικανούς χειριστές του» χάρη σε ένα σύστημα με αυτοκινούμενους παρεμβολείς ραντάρ Avtobaza, διευκρίνισε ο Rostec.

Το αεροσκάφος κατέπεσε και «κατέληξε ουσιαστικά ανέπαφο στα χέρια των δυνάμεων αυτοάμυνας της Κριμαίας», σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση. Ο Rostec κατασκευάζει το συγκεκριμένο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου, όμως δεν είναι σαφές ποιος ήταν αυτός που το χειρίστηκε για να καταρρίψει το αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος MQ-5B.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της Rostec, το MQ-5B διαπιστώθηκε από τον αριθμό καταχώρισής του ότι ανήκε στην 66η αμερικανική ταξιαρχία αναγνώρισης που εδρεύει στη Βαυαρία.

Ο Rostec ανήρτησε στον ιστότοπό του μια φωτογραφία, η οποία ωστόσο έδειχνε ένα τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος οπλισμένο με δύο πυραύλους εν πτήσει, και όχι τα συντρίμμια του αεροσκάφους που φέρεται να καταρρίφθηκε.

Αργά το απόγευμα η ανακοίνωση δεν ήταν πλέον διαθέσιμη στη σελίδα (http://rostec.ru/news/4412).

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών