Ολοκληρώθηκε η συνάντηση στο Μαξίμου | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση στο Μαξίμου

20:33 | 29/5/14
Ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 20:00 η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Εν αναμονή των δηλώσεων του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ...

Ηταν  η πρώτη επίσημη συνάντηση των δύο κυβερνητικών εταίρων μετά τις εκλογικές αναμετρήσεις Ο πρωθυπουργός δεν φέρεται διατεθειμένος να προχωρήσει άμεσα σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα και το πιο πιθανό είναι να πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουνίου μόλις δηλαδή ολοκληρωθούν και οι υποχρεώσεις της χώρας μας για την ευρωπαϊκή προεδρία.

Από την άλλη πλευρά του ο Ευ. Βενιζέλος και παρά το γεγονός ότι μείωσε τις δυνάμεις του κατά τέσσερις μονάδες, δείχνει ότι θέλει να διεκδικήσει περισσότερες και καίριες κυβερνητικές θέσεις αλλά ζητάει και μια σειρά από άλλα πράγματα, όπως νέα προγραμματική συμφωνία και αλλαγές στον εκλογικό νόμο κάτι με το οποίο δεν συμφωνεί ο Α. Σαμαράς.

Οι δύο διαφορετικές απόψεις που εκφράζονται από τα επιτελεία των κυβερνητικών εταίρων δεν κάνουν το κλίμα της σημερινής συνάντησης ιδιαιτέρως ευχάριστο παρά το γεγονός πως τόσο ο πρωθυπουργός όσο και Ευ. Βενιζέλος θέτουν ως βασική προτεραιότητα την κυβερνητική σταθερότητα κάτι που ίσως γεφυρώσει τι όποιες διαφωνίες.

Παράλληλα Μαξίμου και Χ. Τρικούπη παρακολουθούν τις εξελίξεις σε ΔΗΜΑΡ και Ανεξάρτητους Έλληνες καθώς δεν αποκλείεται – ανάλογα με το τι θα συμβεί – να υπάρξει ακόμα και αύξηση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

Το σίγουρο είναι πως η συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου δεν θα είναι η τελευταία (για τον ανασχηματισμό) καθώς θα υπάρξουν κι άλλες προκειμένου οι δύο πλευρές να καταλήξουν στα πρόσωπα που θα συμμετέχουν στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης
Πηγή: real.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών