«Στη δημοκρατία κυβερνά η δεδηλωμένη» (video) | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

«Στη δημοκρατία κυβερνά η δεδηλωμένη» (video)

08:54 | 29/5/14
Σε υψηλούς τόνους ο πρωθυπουργός απάντησε για πρώτη φορά στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών δεν έχει τη νομιμοποίηση...

Ο Α. Σαμαράς από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση έχει τη δεδηλωμένη ενώ παράλληλα κατηγόρησε τον Α. Τσίπρα για αλαζονική συμπεριφορά.

«Απέκτησε τη χειρότερη αλαζονεία της εξουσίας, χωρίς καν να αποκτήσει την εξουσία! Δείχνοντας έτσι το χειρότερο πρόσωπο… Δεν γνωρίζει, ασφαλώς, ότι στη δημοκρατία μας, κυβερνά η δεδηλωμένη πλειοψηφία. Κι αυτή είναι μία: εκείνη που αναδείχθηκε από το αποτέλεσμα των τελευταίων βουλευτικών εκλογών».

Παραδέχθηκε την ήττα της ΝΔ στις ευρωεκλογές, ωστόσο τόνισε ότι τα ποσοστά που συγκέντρωσαν τα κόμματα της συγκυβέρνησης υπερτερούν από εκείνα της αντιπολίτευσης.

«Η αντιπολίτευση, όμως, γιατί έχασε κι εκείνη ψήφους; Αφού καπηλεύθηκε όσο μπορούσε τα δεινά του κόσμου, γιατί όχι μόνο δεν κέρδισε, αλλά έχασε 150 χιλιάδες ψηφοφόρους; Γιατί αυτός ο κόσμος διάλεξε να ενισχύσει και το τελευταίο μικρό κόμμα κι όχι τον κ. Τσίπρα; Τους απαντώ: Γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων απεχθάνεται την ακυβερνησία! Και γιατί γνωρίζει ότι η ακυβερνησία θα έβλαπτε τη χώρα ανεπανόρθωτα!».



Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επί δύο χρόνια προσπάθησε να σταματήσει το κυβερνητικό έργο και να ανατρέψει την κυβέρνηση αλλά δεν τα κατάφερε.

«Ούτε και κατάφερε να προκαλέσει πρόωρες εκλογές πριν από λίγες μέρες. Και τώρα προσπαθεί να προκαλέσει, τουλάχιστον, ακυβερνησία! Μας λέει κάθε τόσο, «μη διανοηθείτε να κυβερνήσετε χωρίς να μας ρωτήσετε»! Αλλά ακυβερνησία δεν πρόκειται να τους επιτρέψουμε να δημιουργήσουν! Δεν θα μας κουνάνε το δάχτυλο. Και δεν θα κάνουν εκβιασμούς στη χώρα».

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στην οικονομία και στην πορεία της χώρας: «Η Ελλάδα μετά από έξι χρόνια ύφεσης επιστρέφει στην ανάκαμψη και ετοιμάζεται να μπει σε μακροχρόνια ανάπτυξη από την επόμενη χρονιά. Οι διεθνείς οργανισμοί προβλέπουν ανάκαμψη φέτος 2,9%, του χρόνου 3,7% και μείωση της ανεργίας κατά 10% μέχρι το 2018, και περαιτέρω μείωση μέχρι το 2020. Ο δείκτης οικονομικού κλίματος έφθασε στο 99,1 τον Μάιο. Είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2008 όταν ξεκίνησε η κρίση που εξουθένωσε τη χώρα. Είχαμε πολλά χρόνια να ακούσουμε θετικές κρίσεις για τις προοπτικές της οικονομίας. Εφόσον κάνουμε τα σωστά και μείνουμε στο σωστό δρόμο θα πάμε καλύτερα».



Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Πηγή: real.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών