Στις 8 Ιουνίου η κοινή προσευχή Αμπάς και Πέρες στο Βατικανό | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Στις 8 Ιουνίου η κοινή προσευχή Αμπάς και Πέρες στο Βατικανό

22:26 | 29/5/14
Στις 8 Ιουνίου θα προσευχηθούν μαζί στο Βατικανό για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς και ο πρόεδρος του Ισραήλ, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του πάπα Φραγκίσκου.

«Η συνάντηση της προσευχής για την ειρήνη, στην οποία προσκάλεσε ο Άγιος Πατέρας τους προέδρους του Ισραήλ Σιμόν Πέρες και της Παλαιστίνης Μαχμούντ Αμπάς θα γίνει την Κυριακή, 8 Ιουνίου, το απόγευμα, στο Βατικανό. Την ημερομηνία αυτή αποδέχτηκαν και οι δύο πλευρές», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Αγίας έδρας, πατήρ Φεντερίκο Λομπάρντι.

Την περασμένη Κυριακή, μετά τη λειτουργία στην πλατεία της Φάτνης στη Βηθλεέμ, ο πάπας Φραγκίσκος ανακοίνωσε, προς έκπληξη όλων, ότι προσκαλεί τους ηγέτες Ισραηλινών και Παλαιστινίων να τον επισκεφθούν «στο σπίτι του» στο Βατικανό.

Οι δύο πρόεδροι έσπευσαν να δηλώσουν ότι προτίθενται να επισκεφθούν το Βατικανό. Ο κ. Πέρες όμως, η θητεία του οποίου λήγει σε μερικές εβδομάδες, καθυστέρησε να ανακοινώσει την ημερομηνία που είναι διαθέσιμος.

Η ημέρα της προσευχής δεν θα μπορούσε να είναι Παρασκευή, ιερή ημέρα για τους μουσουλμάνους, ούτε Σάββατο, ιερή ημέρα για τους Εβραίους. Για τους χριστιανούς, η Κυριακή 8 Ιουνίου είναι παραμονή της Πεντηκοστής, της τρίτης σε σημασία θρησκευτικής γιορτής μετά το Πάσχα και τα Χριστούγεννα.

Άγνωστη παραμένει η σημασία της κοινής προσευχής για το μέλλον των σχέσεων μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης, δεδομένου ότι ο ρόλος του κ. Πέρες είναι επί το πλείστον θεσμικός παρά ουσιαστικός στη διακυβέρνηση του εβραϊκού κράτους.

Οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων διακόπηκαν τον Απρίλιο αφότου η Φατάχ του κ. Αμπάς συμφώνησε με την Χαμάς, την οποία το Τελ Αβίβ αντιμετωπίζει ως τρομοκρατική οργάνωση, για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών