Τριπλάσιο από το επιτρεπόμενο βάρος μετέφερε ο μοιραίο Sewol | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Τριπλάσιο από το επιτρεπόμενο βάρος μετέφερε ο μοιραίο Sewol

19:26 | 6/5/14
Τρεις φορές μεγαλύτερο βάρος από το μέγιστο επιτρεπόμενο μετέφερε το πλοίο Sewol που βυθίστηκε στα ανοιχτά της Νοτίου Κορέας, παίρνοντας στον υγρό τάφο του περίπου 300 ανθρώπους, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα έκθεση εμπειρογνωμόνων της Αστυνομίας.

Το υπερβολικό βάρος και ο καταμερισμός του φορτίου εικάζεται πως έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο τραγικό δυστύχημα. Αξιωματούχοι έχουν εκτιμήσει πως το πλοίο πήρε κλίση όταν μετατοπίστηκε μέρος του φορτίου του μετά από μία απότομη στροφή.

Σύμφωνα με το ημιεπίσημο πρακτορείο Yonhap, το επιβατηγό οχηματαγωγό Sewol μετέφερε φορτίο 3.608 τόνων, συμπεριλαμβανομένων 108 οχημάτων, όταν ανατράπηκε και βυθίστηκε ενώ έπλεε από το λιμάνι της πόλης Ιντσόν προς το νησί Τζετζού, ένα τουριστικό θέρετρο της Νότιας Κορέας.

Σύμφωνα με έγγραφα που έχουν συγκεντρωθεί στο πλαίσιο της έρευνας, κατά τον απόπλου το πλοίο ήταν υπερφορτωμένο στα 139 από τα 241 δρομολόγια που έκανε στην συγκεκριμένη διαδρομή από τον Μάρτιο του 2013.

Αξιωματούχοι υπολογίζουν τα έσοδα από το επιπλέον φορτίο που μετέφερε το πλοίο σε συνολικά 2,9 δισεκ. γουόν (2,8 εκατομμύρια δολάρια, περίπου 2 εκατ. ευρώ).

Από το «κουφάρι» του πλοίου έχουν ανασυρθεί έως τώρα 263 σοροί, ενώ ακόμα 39 επιβάτες αγνοούνται, τρεις εβδομάδες μετά το ναυάγιο.

Τα περισσότερα θύματα ήταν μαθητές ενός Λυκείου που συμμετείχαν σε εκδρομή.

Το πιο πρόσφατο θύμα αυτής της τραγωδίας είναι ένας δύτης ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά την προσπάθεια του να βοηθήσει ώστε να ανασυρθούν πτώματα από το βυθισμένο σκάφος, αφού έχασε τις αισθήσεις του.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών