Καθυστερήσεις στη χορήγηση επιδομάτων πρόνοιας | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Καθυστερήσεις στη χορήγηση επιδομάτων πρόνοιας

18:16 | 18/6/14
Για χρονοβόρες διαδικασίες μιλά η αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Μέριμνας στην Κ. Μακεδονία...

Καθυστερήσεις στις διαδικασίες χορήγησης επιδομάτων πρόνοιας διαπιστώνει η αρμόδια για θέματα Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, περιφερειακή σύμβουλος, Έφη Βασιλειάδου. Μιλώντας σε δημοσιογράφους, επισήμανε ότι η έκδοση των αποφάσεων του ΚΕΠΑ (Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας) για την πιστοποίηση της αναπηρίας διαρκεί περίπου ένα χρόνο ενώ για να περαστούν τα στοιχεία στο σύστημα χρειάζεται άλλο ένα εξάμηνο και για να ξεκινήσουν οι πληρωμές άλλο ένα τρίμηνο.

Συνολικά στο νομό Θεσσαλονίκης οι δικαιούχοι υπολογίζονται περίπου σε 25.000 ενώ το ύψος των επιδομάτων διαμορφώνεται από 640 ευρώ έως 1.200 ευρώ το δίμηνο, ανάλογα με το βαθμό της αναπηρίας.

«Οι χρονοβόρες διαδικασίες, που φτάνουν τον ένα χρόνο και εννέα μήνες, δημιουργούν μεγάλα προβλήματα σε ανθρώπους άπορους, που δεν διαθέτουν άλλες πηγές εισοδημάτων και έχουν ταυτόχρονα να αντιμετωπίσουν επιπλέον έξοδα νοσηλείας ή θεραπείας», σημειώνει χαρακτηριστικά η κ. Βασιλειάδου. Επιπλέον σχολιάζει ότι προβλήματα δημιουργούνται και στις εγκρίσεις των βιβλιαρίων της πρόνοιας που καθυστερούν 1,5 με 2 μήνες, χρονικό διάστημα απαγορευτικό για ανθρώπους που χρειάζονται νοσηλεία και εγγραφή φαρμάκων στο βιβλιάριο καθώς αδυνατούν να τα πληρώσουν.

Η αρμόδια για θέματα Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει ζητήσει συνάντηση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη για το συγκεκριμένο θέμα προκειμένου στη συνέχεια να υπάρξει επικοινωνία με το υπουργείο Υγείας προς την κατεύθυνση της εφαρμογής των διατάξεων του “Καλλικράτη”, οι οποίες προβλέπουν, μεταξύ άλλων, την αποκέντρωση των υπηρεσιών πρόνοιας στους δήμους κάθε Περιφέρειας. Σε αυτό το μήκος κύματος, όπως λέει, θα μπορούσαν να δημιουργηθούν γραφεία πρόνοιας σε κάθε έναν από τους 14 δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας επιμερίζοντας τον φόρτο εργασίας και επιταχύνοντας τις εν λόγω διαδικασίες.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών