Νέα Ζηλανδία: Κόντρα κυβέρνησης - αντιπολίτευσης για τα σπάνια δελφίνια του Μάουι | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Νέα Ζηλανδία: Κόντρα κυβέρνησης - αντιπολίτευσης για τα σπάνια δελφίνια του Μάουι

18:21 | 18/6/14
«Κίνδυνος θάνατος» για τα θηλαστικά η δημιουργία εγκατάστασης άντλησης πετρελαίου - Ο πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι δεν επηρεάζεται ο πληθυσμός τους...

Παρότι το σπάνιο ασπρόμαυρο δελφίνι του Μάουι δείχνει καταδικασμένο να αφανιστεί, η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας, δε μοιάζει να συγκινείται. Αντιθέτως, υποστηρίζει ότι η άντληση πετρελαίου και φυσικού αερίου που αναμένεται να διεξαχθεί στη δυτική ακτή του Βορείου Νησιού στη Νέα Ζηλανδία, δεν πρόκειται να θέσει σε μεγαλύτερο κίνδυνο τη ζωή των δελφινιών.

Παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, ωστόσο, η θαλάσσια περιοχή στην οποία ζουν τα θηλαστικά συμπεριλαμβάνεται στη ζώνη 3.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων όπου θα πραγματοποιηθεί η άντληση των καυσίμων, σύμφωνα με το Κόμμα των Πρασίνων.

Ο πρωθυπουργός Νικ Σμιθ, παρόλα αυτά, σύμφωνα με τον Independent, επέμεινε πως οι εγκαταστάσεις δεν πρόκειται να κατασκευαστούν κοντά στο χώρο των δελφινιών του Μάου.

Επισήμανε, μάλιστα, πως κανένα απειλούμενο δελφίνι δεν έχει χαθεί τα τελευταία 40 χρόνια, παρότι έχουν κατασκευαστεί 23 ειδικές εγκαταστάσεις άντλησης πετρελαίου.

Το δελφίνι του Μάουι είναι το πιο σπάνιο και το πιο μικρό, ενώ υπολογίζεται ότι έχουν απομείνει μοναχά 55 ενήλικα δελφίνια στη δυτική ακτή του Βορείου Νησιού της Νέας Ζηλανδίας, ενώ η ζωή τους εξακολουθεί να απειλείται από αλιείς και ασθένειες.

Την ίδια ώρα, παρότι ο υπουργός Ενέργειας, Σάιμον Μπρίτζες, υποστήριξε ότι δεν πρέπει να θέτουμε σε κίνδυνο την άγρια ζωή, εκπρόσωπος των Πρασίνων ισχυρίστηκε ότι ο Μπρίτζες «χαίρεται να σκοτώνει».

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών