Επιμένει στη θέση του για το τέμενος ο Άρης | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Επιμένει στη θέση του για το τέμενος ο Άρης

17:09 | 3/7/14
Την αντίδραση του Άρη Σπηλιωτόπουλου και της δημοτικής παράταξης "Αθήνα Μπορείς" προκάλεσε η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας...

Σύμφωνα με την αυτήν κρίνεται ως νόμιμη η χρηματοδότηση της κατασκευής από το ελληνικό Δημόσιο μουσουλμανικού τεμένους στην περιοχή του Βοτανικού και συγκεκριμένα σε στρατιωτικό χώρο που χρησιμοποιούταν μέχρι πρότινος από το Πολεμικό Ναυτικό.

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ που θύμιζε πως «η απόφαση για την ανέγερση τεμένους στο Βοτανικό λήφθηκε με αυξημένη πλειοψηφία στη Βουλή το 2011 με πρόταση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ» ο Άρης Σπηλιωτόπουλος επανέρχεται με την πρόταση του για δημοψήφισμα.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του, «αδειάζει» το ΠΑΣΟΚ αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν θα επιτρέψει να γίνει το τζαμί στον Βοτανικό.


Εγείροντας για άλλη μια φορά το ζήτημα της λανθασμένης, όπως αναφέρει, επιλογής του τόπου κατασκευής του τζαμιού ο κ. Σπηλιωτόπολους δήλωσε: 

«Είναι άλλο η νόμιμη χρηματοδότηση της ανέγερσης του ισλαμικού τεμένους από τον κρατικό προϋπολογισμό και άλλο η επιλογή του Βοτανικού ως περιοχή ανέγερσης του.

Πάγια πολιτική θέση της δημοτικής παράταξης “Αθήνα Μπορείς” και δική μου προσωπικά καθ’ όλη τη διάρκεια της πολιτικής μου διαδρομής είναι η ανάγκη οριστικής λύσης του χρόνιου ζητήματος της απουσίας επίσημου λατρευτικού χώρου για τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας στην Αττική.

Ωστόσο ο τρόπος με τον οποίο επιχειρείται να γίνει στην περιοχή του Βοτανικού δεν συνάδει με την αρχή της συμμετοχικότητας και της βαρύτητας που θα πρέπει να έχει ο λόγος των πολιτών στις σημαντικές αποφάσεις του Δήμου».


Και συνεχίζει επαναλαμβάνοντας την πάγια πολιτική της δημοτικής του παράταξης:

«Οι Αθηναίοι πολίτες θα πρέπει να ερωτηθούν για το αν επιθυμούν την μετατροπή της περιοχής του Βοτανικού σε λατρευτικό χώρο με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την καθημερινότητα τους αλλά και για την αλλαγή της φυσιογνωμίας και της ιστορικής ταυτότητας της περιοχής».

Οι δηλώσεις του κ Σπηλιωτόπουλου έρχονται, όπως σημειώνεται, σε πλήρη αντίθεση με την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ το οποίο και ευχόταν «ο εορτασμός του Ραμαζανιού του 2015 να λάβει χώρα στο καινούργιο τέμενος».

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη αντίδραση του κόμματος για την παραπάνω δήλωση...

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών