Επιβεβαίωση της ενίσχυσης των μέτρων ασφαλείας στα βρετανικά αεροδρόμια | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Επιβεβαίωση της ενίσχυσης των μέτρων ασφαλείας στα βρετανικά αεροδρόμια

17:44 | 3/7/14
Επιβεβαίωσε η βρετανική κυβέρνηση την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στα αεροδρόμια της χώρας από όπου πραγματοποιούνται απευθείας πτήσεις προς τις ΗΠΑ...

Η απόφαση ακολουθεί τις προειδοποιήσεις από Αμερικανούς αξιωματούχους περί κατασκευής μη ανιχνεύσιμων εκρηκτικών μηχανισμών από τρομοκράτες στη Συρία και στην Υεμένη.

Ο Βρετανός Υπουργός Μεταφορών Πάτρικ ΜακΛάφλιν δήλωσε πως τα μέτρα ασφαλείας πτήσεων τελούν υπό διαρκή εξέταση, σε συνεργασία με τους διεθνείς εταίρους της Βρετανίας και την αεροπορική βιομηχανία. Όπως πρόσθεσε, η αντίδραση της βρετανικής κυβέρνησης προκύπτει μετά από την αξιολόγηση των πληροφοριών που έχει λάβει.

Ο Βρετανός υπουργός είπε ότι θέλει να καθησυχάσει το επιβατικό κοινό ότι η χώρα εφαρμόζει ένα από τα πιο αυστηρά καθεστώτα ασφαλείας στον κόσμο μαζί με τις ΗΠΑ σε ό,τι αφορά τις πτήσεις.

Εξέφρασε επίσης την ευχή να μην προκύψουν μεγάλες καθυστερήσεις στην εκτέλεση πτήσεων λόγω των αυξημένων ελέγχων ασφαλείας στα αεροδρόμια.

Επικαλούμενο Αμερικανούς αξιωματούχους το πρακτορείο Reuters μετέδωσε την Τετάρτη ότι οι έλεγχοι στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια θα ενισχυθούν λόγω πληροφοριών ασφαλείας περί συνεργασίας μελών της Αλ Κάιντα στη Συρία και στην Υεμένη με σκοπό την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών που μπορούν να αποφεύγουν την ανίχνευση από τα μηχανήματα των αεροδρομίων.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της βρετανικής κυβέρνησης Νικ Κλεγκ δήλωσε πως είναι σημαντική η συνεργασία με τους Αμερικανούς και με άλλες χώρες, ώστε να λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα έναντι «αξιόπιστων νέων απειλών».

Πάντως το επίπεδο συναγερμού ασφαλείας δεν έχει αλλάξει από τις βρετανικές αρχές. Παραμένει στο μεσαίο από τα πέντε επίπεδα συναγερμού, με την απειλή ασφαλείας να χαρακτηρίζεται «ουσιώδης», κάτι που σημαίνει πως μια τρομοκρατική επίθεση αποτελεί «δυνατή πιθανότητα».

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών