«Η κυβέρνηση Παπανδρέου “μαγείρεψε” τα στοιχεία» | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

«Η κυβέρνηση Παπανδρέου “μαγείρεψε” τα στοιχεία»

10:34 | 11/7/14
«Η αλήθεια είναι πως υπήρχαν, ιδίως από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ και αναφέρομαι στις ανακοινώσεις του κ. Παπανδρέου, προσπάθειες ώστε να μείνει η ιστορία στο ημίφως ή στο σκοτάδι», δήλωσε στον realfm  ο βουλευτής της Ν.Δ. Προκόπης Παυλόπουλος με αφορμή το θέμα της επανεκκίνησης της ανάκρισης για την υπόθεση της τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος του 2009.

Ο κ. Παυλόπουλος έκανε λόγο για τεράστια ιστορία και πρόσθεσε ότι η αλήθεια είναι μία: «Το έλλειμμα τον Οκτώβριο του 2009 ήταν μεγάλο αλλά διαχειρίσιμο. Ωστόσο με την άφρονα πολιτική που άσκησε η κυβέρνηση Παπανδρέου τους τρεις πρώτους μήνες το έλλειμμα εκτοξεύτηκε».

Στην ερώτηση αν υπήρξε «μαγείρεμα» των στοιχείων προκειμένου να διογκωθεί το έλλειμμα ο πρώην υπουργός της Ν.Δ. απάντησε χαρακτηριστικά: «Ποτέ δεν είχαν μπει στο έλλειμμα δαπάνες όπως αυτές της ΔΕΗ και των νοσοκομείων, αν και μας είχαν ζητηθεί πολλές φορές κατά το παρελθόν».

Ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι το γεγονός πως προστέθηκαν τρεις ποσοστιαίες μονάδες στο έλλειμμα σήμαινε πρακτικά τη λήψη μέτρων ύψους 10 δισ. ευρώ εις βάρος του ελληνικού λαού.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. αναφέρθηκε και στην τροπή που πήρε η υπόθεση με το δημοψήφισμα για το νομοσχέδιο της ΔΕΗ. «Κατά τη γνώμη μου όλο αυτό το ζήτημα ήταν αρμοδιότητα της ολομέλειας», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος ο οποίος πρόσθεσε ότι: «Τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε γίνει αν η αντιπολίτευση είχε επιδείξει τη στοιχειώδη σοβαρότητα. Ενα θέμα τόσο απλό το έκαναν τόσο περίπλοκο. Επίσης απ’ όλα αυτά τα τεράστια και μη δημοσιονομικά ζητήματα που αντιμετώπισε ο λαός το μόνο το οποίο έκριναν ότι χρειαζόταν δημοψήφισμα ήταν αυτό της ΔΕΗ;».

Ακούστε αναλυτικά τη δήλωσε:


Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών