Λαφαζάνης για συνεργασίες: Δεν θα γίνουμε κολυμπήθρα του Σιλωάμ - Το μνημόνιο θα καταργηθεί σε μια νύχτα (video) | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Λαφαζάνης για συνεργασίες: Δεν θα γίνουμε κολυμπήθρα του Σιλωάμ - Το μνημόνιο θα καταργηθεί σε μια νύχτα (video)

10:54 | 20/10/14
Λαφαζάνης για συνεργασίες: Δεν θα γίνουμε κολυμπήθρα του Σιλωάμ - Το μνημόνιο θα καταργηθεί σε μια νύχτα (video)

Τι δήλωσε ο κοινοβoυλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης για τις συμμαχίες του κόμματος του και τις διαπραγματεύσεις της Κουμουνδούρου όταν γίνει κυβέρνηση

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Mega σχολιάζοντας τις συνεργασίες του κόμματος του, τα σενάρια συμμαχιών και την πολιτική διαπραγματεύσεων της Κουμουνδούρου σχετικά με το δημόσιο χρέος και το μνημόνιο.

Με αφορμή την πρόθεση της Ανεξάρτητου Βουλευτή Ραχήλ Μακρή να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς εθνικές εκλογές ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημείωσε ότι: "Η κυρία Μακρή ελεύθερος άνθρωπος είναι να κάνει τις δηλώσεις της".

Και πρόσθεσε: "Εμείς τις συνεργασίες που θα κάνουμε εν όψει των εκλογών θα τις αποφασίσουμε μετά από ακόμα πιο ουσιαστική συζήτηση σε επόμενη Κεντρική Επιτροπή. Στο βαθμό που μπορούμε να γίνουμε δεν θα γίνουμε κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Με τίποτα".



Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, η Ευρώπη δεν μπορεί να εκμεταλλεύεται και να επιβάλει πολιτικές στην Ελλάδα σαν αποικία. "Το συμφέρον των χωρών της ΕΕ είναι η Ελλάδα να καταφέρει να ξεφύγει από την κρίση. Αυτό είναι και το μακροπρόθεσμο συμφέρον που στηρίζει ενώσεις. Δυστυχώς με την πολιτική που ακολουθούν τώρα οδηγούν σε διάλυση την ΕΕ".

"Εμείς δε χρωστάμε, μας χρωστάνε", συμπλήρωσε ο κ. Λαφαζάνης. Όπως είπε μάλιστα από τη στιγμή που θα αναλάβει τη διακυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ στον προϋπολογισμό του Κράτους θα αρχίσουν να εγγράφονται και οι απαιτήσεις της Ελλάδας από το κατοχικό δάνειο αλλά και τις γερμανικές αποζημιώσεις.

"Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει το μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς του νόμους σε μία νύχτα και με μία νομοθετική πράξη, έτσι όπως πραξικοπηματικά μας το επέβαλαν", δήλωσε επίσης ο κοινοβoυλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια ανέφερε πως το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας από τη ΔΕΘ θα εφαρμοστεί από την πρώτη μέρα διακυβέρνησης χωρίς καμία συζήτηση ή διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Σε ό,τι αφορά στο χρέος είπε συγκεκριμένα ότι "δε θα πάρουμε σφουγγάρι και θα το σβήσουμε, θα διεκδικήσουμε τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους". Όπως είπε το χρέος είναι μη βιώσιμο και τα επιχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ περί μίας συνολικής λύσης είναι "δυνατά". "Η χώρα διαλύεται. Αυτό μας υποχρεώνει στην εφαρμογή μίας ριζοσπαστικής πολιτικής για να αντιμετωπιστούν τα οξύτατα προβλήματα".

Παρομοίασε μάλιστα τη σημερινή κατάσταση στην Ευρώπη με την αντίστοιχη πριν το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο όπου οι οικονομικές απαιτήσεις μεταξύ των χωρών οδήγησαν σε εκείνη την καταστροφική εμπειρία για την ανθρωπότητα.

Χρήστος Δεμέτης
Πηγή: news247.gr

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών