Εορτάζει σήμερα ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Εορτάζει σήμερα ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος

12:55 | 27/1/15
Εορτάζει σήμερα ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος

Την ονομαστική του εορτή έχει σήμερα ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, που φέρει το όνομα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, την ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου τιμά σήμερα η Εκκλησία

Χθες το απόγευμα, στον νέο ναό του Αγίου Ανδρέου τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός κατά τον οποίο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ιερισσού και Αγίου Ορους κ. Θεόκλητος. Παρευρέθηκαν ακόμα οι Μητροπολίτες Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, Βύρωνος και Καισαριανής κ. Δανιήλ, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος και ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος. Τον θείο λόγο κήρυξε ο κ. Θεόκλητος, ο οποίος αναφέρθηκε στις αρετές του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, ενώ παράλληλα ευχήθηκε στον εορτάζοντα μητροπολίτη Πατρών να είναι πολλά τα χρόνια του δημιουργικά και ευλογημένα.

Σήμερα το πρωί στον ναό του Αγίου Ανδρέου θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία μετά το τέλος της οποίας ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος θα δεχθεί τις ευχές των κληρικών της Μητροπόλεως, των εκπροσώπων των τοπικών αρχών, των φορέων και σωματείων της πόλης αλλά και των πιστών.
Οπως γνωστοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες από την Μητρόπολη Πατρών, ο κ. Χρυσόστομος δεν θα δεχθεί δώρα για τη γιορτή του, αλλά όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει στο γενικό φιλόπτωχο ταμείο της Μητροπόλεως για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού της έργου.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών