Η πίτα του Εργατικού Κέντρου Πάτρας | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Η πίτα του Εργατικού Κέντρου Πάτρας

19:59 | 19/1/15
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία παρουσία της Διοίκησης, μελών Σωματείων και εργαζομένων, την Κυριακή 18/1/2015 και ώρα 12.30 μ.μ. η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας.

Στην κοπή παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αναστασία Τογιοπούλου, ο Περιφερειακός Διευθυντής ΟΑΕΔ Ιωάννης Καρβέλης, ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Μεσολογγίου Σπύρος Πλάκας, ο Αντιπρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αιγίου Δημήτρης Ξούλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Πρόεδρος των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγ. Ανδρέας «Ο Ιπποκράτης» Κωνσταντίνος Πετρόπουλος, η Πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής Πολυτεκνικής Οργάνωσης Πατρών & Περιχώρων Τασία Μανωλοπούλου-Νικολοπούλου, οι υποψήφιοι βουλευτές Βασίλειος Χατζηλάμπρου από το ΣΥΡΙΖΑ, Δήμητρα Γεωργακοπούλου - Μπάστα και Χρήστος Βουλδής από το ΚΙΔΗΣΟ και ο πρώην βουλευτής Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος.

Στο χαιρετισμό της η Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας επισήμανε:
«Όλοι γνωρίζουμε τι έχει υποστεί η εργατική τάξη τα τελευταία χρόνια. Κατακτήσεις 100 χρόνων ισοπεδώθηκαν μέσα σε λίγους μήνες. Την κρίση κλήθηκαν να πληρώσουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι και όχι αυτοί που τη δημιούργησαν, με συνέπεια να καταργηθεί κάθε έννοια κοινωνικής δικαιοσύνης και ασφάλειας.

Το αναμφισβήτητο δικαίωμα κάθε ανθρώπου είναι η εργασία, στην περιοχή μας ιδιαίτερα, αλλά και σε όλη τη χώρα το 1,5 εκ. άνεργοι οδηγούν στην εξαθλίωση τους πολίτες και εκεί φαίνεται η ανεπάρκεια της κάθε Κυβέρνησης όταν δεν μπορεί να δημιουργήσει Ανάπτυξη, να προσφέρει εργασία στους πολίτες της χώρας και να τους εξασφαλίσει ένα ποιοτικό επίπεδο διαβίωσης.
Για τη Νέα Χρονιά Ευχόμαστε Κοινωνική Δικαιοσύνη και επανίδρυση του Κοινωνικού Κράτους. Να μπει τέλος στον Εργασιακό Μεσαίωνα και Μαρασμό. Να μπει τέλος στις πολιτικές, οι οποίες ανακυκλώνουν την ύφεση, αυξάνουν την ανεργία και μετατρέπουν την Οικονομική κρίση σε Ανθρωπιστική.

Ευχόμαστε να υπάρξει δίκαιο φορολογικό σύστημα.
Ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων από τα άδικα και υπέρμετρα βάρη της φορολογικής επιδρομής.

Ευχόμαστε Ανάπτυξη για τη χώρα με ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης της Απασχόλησης και Μείωσης της Ανεργίας.

Επίσης, Ευχόμαστε οι δυνάμεις του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας, να είναι ενωμένες και συστρατευμένες σε κοινό Αγώνα με προαπαιτούμενο την ισχυροποίηση της δύναμής μας, στη διεκδίκηση των Κοινών μας Αιτημάτων, ώστε να επιβάλλουμε λύσεις φιλεργατικές και αναπτυξιακές προς όφελος των Εργαζομένων.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!
ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ!
ΚΑΛΟΥΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΕΣ!»

Τέλος, η Πρόεδρος έκοψε ένα κομμάτι για τους εργαζόμενους της περιοχής και άλλο ένα για τους συνταξιούχους.








Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών