Παρέμβαση του Προέδρου της ΤΕΛΕΙΑΣ, Απόστολου Γκλέτσου, για το Πορτοκάλι | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Παρέμβαση του Προέδρου της ΤΕΛΕΙΑΣ, Απόστολου Γκλέτσου, για το Πορτοκάλι

15:33 | 19/1/15
Παρέμβαση του Προέδρου της ΤΕΛΕΙΑΣ, Απόστολου Γκλέτσου, για το Πορτοκάλι

Ανεπίτρεπτο αυτό πού γίνεται. Έπρεπε να υπήρχε η Επιτροπή για να μπορούν οι παραγωγοί να δώσουν τα πορτοκάλια τους για χυμοποίηση - Άμεσες λύσεις όπως:

α) Η χυμοποίηση των πορτοκαλιών μέσω της συνδεδεμένης ενίσχυσης στην παραγωγή.

β) Η συνέχιση της δωρεάν διανομής με νέες ποσότητες ,εξαιτίας της αναταραχής πού επικρατεί στις διεθνείς αγορές από τα μέτρα πού πήρε η Ρωσία για τα οπωροκηπευτικά.

γ)Άμεσα θα επέμβουμε για την σωστή λειτουργία του ΥΠΑΑΤ, πού θα αφορά την συνδεδεμένη ενίσχυση στην χυμοποίηση των πορτοκαλιών και τον τρόπο παράδοσής των στίς βιομηχανίες χυμοποίησης.


Δεν θα αφήσουμε ούτε ένα Ευρώ χαθεί από τούς παραγωγούς του Νομού πού ήδη βρίσκονται σε απόγνωση.

Η Ελλάδα είναι μία χώρα εύφορη, πού έχει την δυνατότητα να παράγει πολλά προ’ι’όντα στην καλύτερη ποιότητα Παγκοσμίως.Δυστυχώς η αδιαφορία της Κυβέρνησης καθώς και των υπολοίπων κομμάτων της Βουλής,φέρουν την Ελλάδα να μην μπορεί να εξάγει παρόλο την εξαιρετική ποιότητα πού έχει.

Όσο αναφορά στίς Προεκλογικές περιόδους, »τάζουν πολλά» οι εκάστοτε Κυβερνήσεις και  τα Κόμματα, πού ποτέ δεν υλοποιούνται.

Και ρωτάμε, είναι δυνατόν το Πορτοκάλι ο <<Χρυσός της Αργολίδας>>, ένα από τα καλύτερα προ’ι’όντα της Ευρώπης να μην μπορεί να διοχετευθεί στο Εξωτερικό, ώστε να επιφέρει έσοδα στην Χώρα και ανακούφιση στον Αγροτικό Τομέα σε μία περίοδο δύσκολη αλλά και πιεσμένη οικονομικά και να παραμένει στα χωράφια σαπίζοντας;

Για ποιά παραγωγικότητα λοιπόν μιλάμε την στιγμή που σαν Χώρα παράγουμε χιλιάδες προ’ι’όντα και δεν δίνουμε την απαιτούμενη σοβαρότητα για την προώθησή τους.Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο πού να μην έχουν δημιουργηθεί Επιτροπές πού να ασχοληθούν με αυτά τα θέματα, την στιγμή πού η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση μας δίνει την δυνατότητα,καθώς και τίς αντίστοιχες Επιδοτήσεις, για να μπορούμε εμείς σαν Χώρα να έχουμε Εξαγωγές και παράλληλα Ανάπτυξη και Παραγωγικότητα.

Μέχρι σήμερα η Ρωσία απορροφούσε καθώς και όλο Ανατολικό Μπλόκ το μεγαλύτερο ποσοστό των προ’ι’όντων μας και ειδικότερα το Πορτοκάλι.Το Εμπάργκο πού επέβαλε μαζί με τίς μη σωστές λειτουργίες τίς Κυβέρνησης και των υπολοίπων Κομμάτων έφεραν το Πορτοκάλι ένα από τα δυνατότερα προ’ι’όντα της Ελλάδας, όχι μόνον να μπορεί να βγεί πρός τα έξω, αλλά ούτε καν να μπορεί να χυμοποιηθεί, καταλήγοντας να σαπίζει ανεκμετάλλευτο.

Μία δυνατότητα μέσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση με πλαίσιο Διαπραγμάτευσης με τούς Αγρότες σε τιμή μονάδας (700 κιλά ανά στρέμμα) να πηγαίνει χαμένη, με αποτέλεσμα στον Αγροτικό τομέα καθώς και στον Τομέα της Παραγωγικότητας να χάνονται ημερησίως 200.000 Ε- 500.000 Ε.

Σε μία χώρα πού το μεγαλύτερο ποσοστό της αναφέρεται και καταλαμβάνεται στον Αγροτικό τομέα-Αγρότες και πού θα μπορούσε με τούς σωστούς χειρισμούς να έχει ικανοποιημένο όλον τον Αγροτικό χώρο και μία τεράστια προβολή και επιβολή της Χώρας στην Ευρωπα’ι’κή “Ενωση και όχι μόνο.

Με ψέμματα, με ανακρίβειες και με αστάθεια Πολιτική προσπαθούν οι εκάστοτε Κυβερνήσεις καθώς και οι εκάστοτε Αντιπολιτεύσεις να πείσουν τον Ελληνικό Λαό, ότι όλα βαίνουν καλώς!!!Αφαιρώντας την αξιοπρέπεια του Ελληνικού λαού και κατά επέκταση και του Αγροτικού λαού, φέροντας αυτόν σε κατάσταση πείνας, δυστυχίας,αβεβαιότητας, μή έχοντας ακόμη να προσφέρει το πιό απλό πράγμα στο παιδί του.

Και ρωτάμε με ποιό δικαίωμα οι Κύριοι Κύριοι αυτοί, έφεραν την Ελλάδα σε αυτή την κατάσταση, μία Χώρα πού έχει την δυνατότητα να στηρίξει δυνατά τον Αγροτικό τομέα, λόγω εδαφικής και κλιματολογικής θέσεως, να βρίσκεται στο ΧΑΟΣ, φέροντας το μεγαλύτερο ποσοστό της Χώρας στά όρια της πείνας, κάνοντας τον Έλληνα πολίτη-Αγρότη να μην μπορεί να είναι περήφανος για αυτόν και για την Χώρα του, χάνοντας την αξιοπρέπειά του.

Πολλές φορές ακούμε και διαβάζουμε καθημερινά, παιδιά να λυποθυμούν στα σχολεία στερούμενα από το βασικότερο αγαθό πού υπάρχει, το φαγητό. Μήπως τελικά την Ελλάδα μας, οι Κύριοι Κύριοι αυτοί θέλουν να την μετατρέψουν και να την ενσωματώσουν στίς Τριτοκοσμικές Χώρες;

Αυτό δεν πρέπει να γίνει και σαν ΈΛΛΗΝΕΣ πρέπει να υψώσουμε την φωνή μας γιατί το αξίζουμε!!!

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών